>

Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013

Στην τράπεζα Πειραιώς τα υποκαταστήματα Κύπρου και Λαϊκής στην Ελλάδα


Στην τράπεζα Πειραιώς φαίνεται να καταλήγουν τα υποκαταστήματα Κύπρου και Λαϊκής στην Ελλάδα, σύμφωνα με πηγές του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που συνεδριάζει το απόγευμα της Παρασκευής.

Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές περισσότερες πληροφορίες.

Σε συνάντηση αργά το βράδυ της Πέμπτης των Αντώνη Σαμαρά, Βαγγέλη Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη, η οποία έγινε στην οικία του Πρωθυπουργού και κρατήθηκε μυστική, ελήφθη η απόφαση για την απορρόφηση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.

Η κυπριακή Προεδρία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι επήλθε συμφωνία με «επωφελείς όρους» για τη Λευκωσία για την πώληση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση, μετά από συνομιλία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, έκλεισε η συμφωνία να δοθούν τα παραρτήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα σε ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Νωρίτερα, αναλυτές αλλά και κυπριακά μέσα ενημέρωσης, εκτιμούσαν ότι η Λαϊκή θα απορροφηθεί από την Πειραιώς και η Κύπρου από την Alpha Bank. Ωστόσο, επιθυμία της ελληνικής πλευράς είναι τα υποκαταστήματα να πάνε σε έναν ελληνικό τραπεζικό όμιλο.

Στόχος είναι οι τράπεζες να ανοίξουν και να λειτουργήσουν κανονικά την προσεχή Τρίτη.

Ανακοίνωση Στουρνάρα
«Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι ξεκινά άμεσα η διαδικασία απόκτησης των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα από ελληνικό τραπεζικό όμιλο, σε στενή συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. Με την εξέλιξη αυτή, η Ελλάδα θωρακίζεται καθώς το σύνολο των καταθέσεων των πολιτών στις κυπριακές τράπεζες διασφαλίζεται απόλυτα. Εργαζόμαστε νυχθημερόν τόσο για την απόλυτη διασφάλιση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, όσο και για την εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης για την οικονομία της Κύπρου και των πολιτών της», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας..tanea.gr
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .