>

Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013

ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Μην ανησυχείτε, οι καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα δε θα κουρευτούν

 Οι καταθέσεις των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα δεν θα υποστούν την έκτακτη εισφορά που επιβλήθηκε από το eurogroup, διαβεβαιώνει ανώτατη πηγή της ΤτΕ. Αντίθετα οι ελληνικής προέλευσης καταθέσεις στην Κύπρο “κουρεύονται”.
«Οι καταθέσεις των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα δεν πρόκειται να υποστούν την έκτακτη εισφορά που επιβλήθηκε από το eurogroup διότι εντός του σαββατοκύριακου οι δραστηριότητές τους θα αυτονομηθούν και θα περάσουν σε ελληνική τράπεζα», σύμφωνα με πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος.
Σημειώνεται ότι τόσο η Κύπρου όσο και η Λαϊκή λειτουργούν στην Ελλάδα ως υποκαταστήματα και όχι ως θυγατρικές και άρα οι καταθέσεις σε αυτές δεν προστατεύονται από την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου αλλά από το κυπριακό δίκαιο. Γι΄αυτό και επιλέχθηκε η οδός της αυτονόμησης μέσω της εκχώρησης στοιχείων ενεργητικού και παθητικού.
Αυτό σημαίνει κατ’ επέκταση ότι οι ελληνικής προέλευσης καταθέσεις στην Κύπρο θα υποστούν την έκτακτη εισφορά.
Πηγές από τις δυο τράπεζες (Κύπρου Λαϊκή) σημειώνουν ότι το αργότερο μέχρι την Δευτέρα το απόγευμα θα υπάρξει ανακοίνωση αναφορικά με το ποιος τραπεζικός όμιλος τις αποκτά.
bankwars
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .