>

Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ενώ ο Σαμαράς ήταν στην Τουρκία, στον Έβρο…

Ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός επισκέπτονταν επίσημα στην Τουρκία, στη Μπόζνα απέναντι από το προγεφύρωμα του Κάραγατς γινόταν η επίδειξη των πραγματικών προθέσεων και στοχεύσεων της γειτονικής χώρας.
Στο κέντρο πλωτών μέσων των Τουρκικών Χερσαίων Δυνάμεων στη Μπόζνα, μονάδες μηχανικού και ελιγμού της 1ης Τουρκικής Στρατιάς εκπαιδεύονταν στη διάβαση υδατίνων γραμμών σε μία εντυπωσιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση  υλικών, μέσων και προσωπικού.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι στη Μπόζνα καταμετρήθηκαν περισσότερα από 40 ζεύγματα πλωτών γεφυρών εφόδου Ribbon και FSB-E, τα οποία αντιστοιχούν σε περίπου 250 μέτρα πλωτής γέφυρας που σε ορισμένα σημεία του Έβρου επαρκούν για τη ζεύξη του με δύο πλωτές γέφυρες.
Η σημειολογία της χρονικής σύμπτωσης δεν πρέπει να μας διαφύγει.
Συγκεκριμένα διατίθενται:
-Έξι (6) συλλογές πλωτών γεφυρών εφόδου Ribbon (αγνώστου μήκους σημειώνεται όμως ότι η κάθε συλλογή τυπικά επαρκεί για την κατασκευή γέφυρας 100 ως 120 μέτρων), και
-Οκτώ (8) συλλογές πλωτών γεφυρών FSB-Ε (Faltschwimmbrücke-Export), κατασκευής της γερμανικής EWK (Eisen Werke Kaiserslautern, νυν General Dynamics European LandSystems-Germany GmbH).
Κάθε συλλογή FSB-E δύναται να κατασκευάσει πλωτή γέφυρα εφόδου μήκους 250 μέτρων.
Η κλάσης 60 τόνων γέφυρα FSB-Ε αποτελεί βελτιωμένο αντίγραφο της αμερικανικής πλωτής γέφυρας εφόδου Ribbon και μάλιστα τα ζεύγματα και τα οχήματα μεταφοράς της είναι πλήρως εναλλάξιμα με αυτά της αμερικανικής. Μεταξύ των χρηστών της περιλαμβανόταν και ο Γερμανικός στρατός που τις ανέπτυσσε σε μεραρχιακούς λόχους μηχανικού γεφυροποιίας με την κάθε συλλογή να περιλαμβάνει 18 μεσαία και οκτώ ακραία ζεύγματα.
Περιττό να σημειωθεί ότι το σύνολο σχεδόν των συλλογών πλωτών γεφυρών εφόδου βρίσκεται αναπτυγμένο σε συγκροτήματα και μονάδες μηχανικού της 1ης Τουρκικής Στρατιάς στην Ανατολική Θράκη.


 

defence-point.
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .