>

Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013

Τσικνίστε προσέχοντας την σιλουέτα και την υγεία σας

του Δημήτρη Π. Μπερζελέτου Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc Αντιπρόεδρος Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων,medlabnews.gr Η Τσικνοπέμπτη είναι η τελευταία Πέμπτη πριν τη Νηστεία, όπου μπορεί ο ορθόδοξος πιστός να καταναλώσει κρέας, καθώς η εβδομάδα που την ακολουθεί ( εβδομάδα της Τυρίνης) δεν πρέπει να το περιλαμβάνει. Η Τσικνοπέμπτη έχει ταυτισθεί με την υπερκατανάλωση κρέατος λίγες μέρες πριν τη Νηστεία. Θα κάνουμε μια προσπάθεια να «φωτίσουμε» τι σημαίνει ψητό και τι να προσέξετε κατά την ημέρα της Τσικνοπέμπτης, ώστε να αποφύγετε τις δυσάρεστες συνέπειες. Για να δούμε περιληπτικά τι σημαίνει «ψητό στα κάρβουνα» από τη σκοπιά του διαιτολόγου: - Αποτελούν έναν εύγευστο τρόπο μαγειρικής. - Επειδή είναι εύγευστα δε χρειάζονται περίτεχνες σως και ντρέσιγκς που προσθέτουν θερμίδες! - Ένα μέρος του λίπους που μπορεί να έχει το κρέας «χάνεται» με το ψήσιμο. - Ένα καλό μαρινάρισμα πριν το ψήσιμο είναι απαραίτητο. Έτσι δίνετε πιο πλούσια γεύση, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι το μαρινάρισμα είναι προστατευτικό έναντι των χημικών ουσιών που παράγονται με το ψήσιμο πρωτεϊνούχων τροφίμων σε υψηλή φωτιά (πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες, ετεροκυκλικές αμίνες). Προτιμάτε για τις πρωτεϊνούχες τροφές (κρέας, ψάρι) «μαρινάδες» που έχουν βάση το λεμόνι και το ξύδι. ........................
read more

thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .