>

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

Στον Έβρο περιόδευσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Στην ενδεχόμενη εξόρυξη χρυσού στο Πέραμα αλλά τις αναπτυξιακές προοπτικές της Θράκης αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ.  κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στον Έβρο. Ο κ. Τσίπρας μίλησε σε εκδήλωση της νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος στον Έβρο ενώ συναντήθηκε και με το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για νίκη των Θρακιωτών σε εκδήλωση της νομαρχικής επιτροπής του κόμματος στον Έβρο λέγοντας: «Ο λαός της Θράκης ενωμένος πέτυχε την πρώτη νίκη με την αναστολή της επένδυσης εξόρυξης χρυσού. Η νίκη αυτή δεν είναι οριστική και δεν πρέπει να εφησυχάζετε, όμως είναι μία νίκη που αποτελεί παράδειγμα και για όλους όσους αγωνίζονται, όπως είναι και οι κάτοικοι της Χαλκιδικής».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε και στην κυβέρνηση για το εν λόγω θέμα τονίζοντας ότι «συνεχίζει και σήμερα να δουλεύει για χάρη των εγχώριων νταβατζήδων και των διεθνών αποικιοκρατών, που θέλουν να λεηλατήσουν τον πλούτο της χώρας, αφήνοντας πίσω τους ρημάδια, με αντίτιμο κάποιες ελάχιστες και χαμηλά αμοιβόμενες θέσεις εργασίας» ενώ κάλεσε τον ίδιο τον πρωθυπουργό «να μην τολμήσει να το ξανασκεφτεί». 

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας παρουσίασε το σχέδιο του κόμματος για την ανάπτυξη της Θράκης υποστηρίζοντας ότι το αναπτυξιακό αυτό μοντέλο θα πρέπει να αποτελέσει και «ασπίδα προστασίας» της κοινωνίας με τη μείωση της ανεργίας, την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών, Εκπαίδευσης και Υγείας. 

Το γενικότερο πλαίσιο του αναπτυξιακού σχεδίου που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ert.gr αφορά την ενίσχυση δραστηριοτήτων, που, όπως είπε, θα συμβάλλουν μεταξύ άλλων στην υποκατάσταση των εισαγωγών, θα έχουν περιβαλλοντική κατεύθυνση, θα ενισχύσουν τις τοπικές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, και θα άπτονται του αγροτοδιατροφικού, του τουριστικού, του ενεργειακού και του περιβαλλοντικού τομέα.
.e-evros.
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .