>

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013

Βανδαλισμοί σε ελληνικό στρατιωτικό νεκροταφείο στα Σκόπια

 Αγνωστοι προέβησαν σε εκτεταμένο βανδαλισμό του ελληνικού στρατιωτικού νεκροταφείου στην πόλη Βαλάντοβο της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (πΓΔΜ) σύμφωνα με τα όσα διαπίστωσε το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια.

Ο επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου Σκοπίων επικοινώνησε άμεσα με το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ. Εξέφρασε τον αποτροπιασμό του και ζήτησε την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης, τονίζοντας ότι γεγονότα όπως αυτό επιβαρύνουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και δεν υπηρετούν τις σχέσεις καλής γειτονίας.

Εκπρόσωπος του Γραφείου Συνδέσμου καθώς και ο Ακόλουθος Αμυνας μεταβαίνουν στο σημείο του βανδαλισμού. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι οι προκληθείσες ζημιές του νεκροταφείου είναι σημαντικές.

Με εντολή του κ. Δ. Αβραμόπουλου ο επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου στα Σκόπια θα πραγματοποιήσει επίσημο διάβημα διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, με το οποίο θα ζητήσει από τις Αρχές να καταδικάσουν το γεγονός και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον εντοπισμό και την τιμωρία των ενόχων, καθώς και για την αποκατάσταση των υλικών ζημιών.

«Δυστυχώς», σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών, «τα γεγονότα αυτά επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά τους κινδύνους και τις συνέπειες του εθνικισμού και του λαϊκισμού που καλλιεργείται στην πΓΔΜ και που φθάνει στο σημείο να προσβάλλει βάναυσα τους νεκρούς και να ασεβεί απέναντι στην Ιστορία».
tovima.

thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .