>

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013

Τραγωδία στα Λάβαρα..Νεκρός πυροτεχνουργός από έκρηξη οβίδας

Ένας πυροτεχνουργός του Στρατού τραυματίστηκε θανάσιμα στη διάρκεια διαδικασίας εξουδετέρωσης άσκαστων οβίδων στο πεδίο βολής "Ψηλός Στάλος" της περιοχής Λαβάρων Έβρου.

Ο πυροτεχνουργός διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, κατέληξε.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου και δύο άλλοι πυροτεχνουργοί, οι οποίοι τραυματίστηκαν ελαφρύτερα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Οι τραυματίες είναι ένας ταγματάρχης (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργός) και ένας επιλοχίας εθελοντής μακράς θητείας (Υλικού Πολέμου- Πυροτεχνουργός). Οι στρατιωτικοί ανήκαν στην 389η Προκεχωρημένη Αποθήκη Πυρομαχικών.

Για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος, από πλευράς στρατιωτικής δικαιοσύνης προΐσταται των ερευνών, ο εισαγγελέας του Στρατοδικείου Ξάνθης και από πλευράς αρμοδίων στρατιωτικών αρχών, ο γενικός επιθεωρητής Στρατού, αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, ο οποίος μεταβαίνει στην περιοχή για τον σκοπό αυτόν, μετά από εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Παναγιωτόπουλου.

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντος.
 
Τι αναφέρει το ΓΕΣ
Ανακοίνωση εξέδωσε για το θέμα το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την 13 Μαρτίου 2013, στις 10:10, στο Πεδίο Βολής – Πεδίο Ασκήσεων «ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ» στα Λάβαρα Διδυμοτείχου, κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων εργασιών καταστροφής πυρομαχικών, σημειώθηκε έκρηξη οπλοβομβίδας, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός Ανθυπολοχαγού (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργού) και τον ελαφρύ τραυματισμό ενός Ταγματάρχη (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργού) κι ενός ΕΜΘ Επιλοχία (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργού), της δυνάμεως της 389 Προκεχωρημένης Αποθήκης Πυρομαχικών.

Οι τραυματίες διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Στρατοδικείου Ξάνθης και έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες Στρατιωτικές Αρχές.

Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντος.


 real.gr/
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .