>

Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013

Τσίπρας: Οι πολίτες θα αλλάξουν την κατάσταση, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ

 Πάγωμα των μέτρων μείωσης μισθών και συντάξεων και σταδιακή επαναφορά του κατώτερου μισθού στα επίπεδα προ μνημονίου υποσχέθηκε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε περίπτωση που κληθεί να κυβερνήσει τη χώρα, μιλώντας χθες σε εκδήλωση στο Λονδίνο. Άσκησε εκ νέου σκληρή κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και στους ευρωπαίους εταίρους για την πολιτική της λιτότητας και υπογράμμισε ότι “το πρώτο θύμα του μνημονίου ήταν η δημοκρατία”.

 Εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι το κόμμα του θα κυβερνήσει αλλά επεσήμανε πως “δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η επόμενη μέρα θα είναι μια δύσκολη μέρα και για μας και για τον ελληνικό λαό γιατί δεν έχουμε ένα μαγικό ραβδί”, και συνέχισε λέγοντας πως μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ “θα απελευθερωθούν δυνάμεις που θα μας δώσουν την δύναμη να κτιστεί ένα καλύτερο μέλλον. Οι πολίτες θα αλλάξουν την κατάσταση όχι ο ΣΥΡΙΖΑ”.
Χαρακτήρισε μη πραγματικό το δίλλημα “ευρώ ή δραχμή” λέγοντας πως “δεν είμαστε τόσο ηλίθιοι να χάσουμε ένα τόσο ισχυρό εργαλείο διαπραγμάτευσης” και αναφερόμενος στις ευρωπαϊκές δυνάμεις που επιβάλλουν τις πολιτικές λιτότητας εξέφρασε την άποψη ότι “αν δεν υπήρχε η κρίση θα την είχαν εφεύρει για να κάνουν πράξη τα σχέδια τους”.
Εκτίμησε πως η κρίση που “περνάμε δεν είναι τοπική, δεν είναι μόνο της Ελλάδος. Είναι ευρωπαϊκή. Συνεπώς η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η αρχή του τέλους μια αλλαγής πολιτικής στην Ευρώπη” και παράλληλα άσκησε κριτική σε χώρες του ευρωπαϊκού νότου λέγοντας πως “αποδέχονται κάθε παράλογο μέτρο που τους επιβάλουν”.
Σε ερώτηση για την άνοδο της ακροδεξιάς στη χώρα τόνισε πως “είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι το πρώτο θύμα του μνημονίου ήταν η δημοκρατία” ενώ για την πολιτική αυτή τάση επέρριψε ευθύνες και στην κυβέρνηση Σαμαρά λέγοντας ότι “η ατζέντα της βοήθησε στην ενίσχυση της δύναμης των νεο-ναζιστών” καθώς, όπως υποστήριξε, “ο κ. Σαμαράς έχει στο κόμμα του κάποιους κρυφό-υποστηρικτές της ακροδεξιάς”.
Τέλος, σε ερώτηση για τη Λατινική Αμερική και τη Βενεζουέλα, την οποία επισκέφθηκε πρόσφατα για την κηδεία του Ούγκο Τσάβες, και τα πιθανά διδάγματα που ενδεχομένως μπορεί να αντλήσει η Ευρώπη είπε ότι “μονάχα αν καταφέρουμε να κινητοποιήσουμε τον λαϊκό παράγοντα θα καταφέρουμε να αλλάξουμε τις παρούσες πολιτικές. Αυτό είναι το σημαντικότερο μάθημα που μπορεί να μας δώσει η λατινική Αμερική και ειδικά η Βενεζουέλα”.
Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .