>

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013

Καζακστάν-Διάστημα σε χρόνο dt

 Πτήση «εξπρές» σε χρόνο ρεκόρ καθώς διήρκεσε λιγότερο από έξι ώρες έναντι δύο ημερών που απαιτούνταν μέχρι τώρα πραγματοποίησε σήμερα ένα ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ προς το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), όπως ανακοίνωσε η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roskosmos.Η μείωση του χρόνου μετάβασης επιτεύχθηκε χάρη σε τεχνολογικές βελτιώσεις οι οποίες επιτρέπουν στο διαστημόπλοιο να πραγματοποιεί, πριν προσδεθεί στο σταθμό, μόνο 4 τροχιές γύρω από τη Γη, αντί των 34 που χρειάζονταν ως τώρα.
Αυτή η πτήση αποφασίσθηκε αφού η Ρωσία εκτόξευσε με επιτυχία προς τον ISS τρία φορτηγά διαστημικά σκάφη Progress τον Αύγουστο, τον Οκτώβριο και το Φεβρουάριο με την ίδια επιταχυμένη διαδικασία.
Ο μικρότερος χρόνος μετάβασης επιτρέπει επίσης να μεταφέρονται βιολογικές ύλες για να πραγματοποιηθούν πειράματα μέσα στον ISS, κάτι που δεν ήταν δυνατό όταν η πτήση διαρκούσε δύο ημέρες.
Στο διαστημόπλοιο επέβαιναν δύο ρώσοι κοσμοναύτες Πάβελ Βινογκράντοφ και Αλεξάντρ Μισούρκιν και ο αμερικανός αστροναύτης Κρίστοφερ Κάσιντι. Απογειώθηκαν στις 22:43 (ώρα Ελλάδας) από το ρωσικό κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ, στις στέπες του Καζακστάν, και το σκάφος τους προσδέθηκε στον ISS σήμερα το πρωί στις 04:28 (ώρα Ελλάδας),
Επιφυλάξεις διατύπωσε Η NASA για το γεγονός ότι οι αστροναύτες είναι υποχρεωμένοι να μένουν δεμένοι στο κάθισμά τους στη διάρκεια της πτήσης και δεν μπορούν έτσι να ξεμουδιάσουν τα πόδια τους ή να μεταβούν στο κατοικήσιμο τμήμα του διαστημοπλοίου, όπως συνέβαινε πριν.
Επίσης υπογράμμισε την τεχνική δυσκολία της χάραξης του σχεδίου πτήσης για εκτόξευση και πρόσδεση την ίδια μέρα.
Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 .enet.gr

thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .