>

Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2013

Έκτακτο Eurogroup απόψε για το μέλλον της Κύπρου.

 Μέσω τηλεδιάσκεψης απόψε, στις 20:30 ώρα Ελλάδος. Αναβολή για αύριο πήρε η κρίσιμη συζήτηση στην Ολομέλεια της κυπριακής Βουλής για τις τροποποιημένες προτάσεις της κυβέρνησης επί του νομοσχεδίου που κυρώνει τη συμφωνία του Eurogroup για το κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων. 
Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης μαζί με εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συμφώνησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου σε πακέτο διάσωσης για την Κύπρο ύψους δέκα δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει και το "κούρεμα" καταθέσεων σε κυπριακές τράπεζες, με την επιβολή εφάπαξ φόρου, που θα έχει απόδοση 5,8 δισ. ευρώ.
Το μέτρο αυτό συνάντησε την αντίθεση της κυπριακής βουλής η οποία καλείται να ψηφίσει ειδικό νόμο προκειμένου να αυξηθεί ο εφάπαξ φόρος στις καταθέσεις.
Η αρχική συμφωνία προέβλεπε επιβολή φόρου 9,9% στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ και 6,75% στις κάτω του ποσού αυτού.
Στο χέρι της Κύπρου οι αλλαγές στο πρόγραμμα λέει ο Σόιμπλε
Η ίδια η κυπριακή κυβέρνηση θα αποφασίσει σχετικώς με πιθανές αλλαγές στο πρόγραμμα διάσωσης, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και αναγνώρισε την δυσκολία της πολιτικής κατάστασης στη χώρα.
«Η εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Κύπρο είναι πολύ δύσκολη. Πρέπει κανείς να το καταλάβει και να το σεβαστεί. Ας περιμένουμε τώρα για τις αποφάσεις της Κύπρου», σημείωσε ο κ. Σόιμπλε και, ερωτηθείς εάν θα δεχόταν αλλαγές στο πρόγραμμα, ανέφερε ότι «η απόφαση σχετικώς με τις λεπτομέρειες είναι θέμα της κυπριακής κυβέρνησης».
 seleo.gr
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .