>

Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΛΗΓΕΣ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ-ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΑΚΡΙΔΩΝ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

 Συναγερμός έχει σημάνει από το απόγευμα της Κυριακής  στην Αίγυπτο, αλλά και στο Ισραήλ, έπειτα από την πρωτοφανή επιδρομή εκατομμυρίων ακρίδων!

Μπορεί να μην είναι η πρώτη φορά που η περιοχή μαστίζεται από επιδρομή εντόμων, όμως το φαινόμενο δεν είχε παρατηρηθεί σε τέτοια ένταση εδώ και δεκαετίες, με αποτέλεσμα τα Μέσα Ενημέρωσης να παραλληλίζουν την “επίθεση” με τη “μάστιγα” και τις “Επτά πληγές του Φαραώ”. 
Η ... “πανούκλα” των ακρίδων χτύπησε τη περιοχή των Πυραμίδων και τα χωριά El-Raed και Youssef El-Sabae. Οι ειδικοί εκτιμούν πως κάποια στιγμή την Κυριακή το απόγευμα μεγάλο μέρος της Αιγύπτου είχε κυριολεκτικά καλυφθεί από περισσότερα από 30 εκατομμύρια ακρίδες που κατέστρεψαν συστηματικά τις αγροτικές καλλιέργειες!

 

Ο Αιγύπτιος υπουργός Γεωργίας Dr. Salah Abd Al Mamon απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Γκίζας να μην κυκλοφορούν στο δρόμο για να μην υπάρξουν περιπτώσεις τραυματισμών, όπως και να μην ανάβουν φωτιές στο ύπαιθρο, στην προσπάθειά τους να διώξουν τις ακρίδες από τα κτήματά τους...

Παράλληλα, δήλωσε πως ο αιγυπτιακός στρατός και η αστυνομία προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την επιδρομή των ακρίδων “με όποιο τρόπο κριθεί προσφορότερος”, ενώ το ίδιο πράττουν και οι ισραηλινές δυνάμεις.

Πάντως η μετεωρολογική υπηρεσία της Αιγύπτου προβλέπει πως μέσα στις επόμενες ώρες θα αλλάξει η κατεύθυνση των ανέμων και τα σμήνη των ακρίδων θα παρασυρθούν προς την Ερυθρά Θάλασσα και τη Σαουδική Αραβία..


 agioritikovima.
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .