>

Σάββατο, 13 Απριλίου 2013

35χρονος χάκερ εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη

Για παράνομη διείσδυση σε υπολογιστικά συστήματα κατηγορείται ένας 35χρονος που εντοπίστηκε από από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με την αστυνομία η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία – μήνυση που υπέβαλλε 63χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος διαμένει στην Αττική. Ο επιχειρηματίας κατήγγειλε  παράνομη πρόσβαση στην ιστοσελίδα της επιχείρησής του στο διαδίκτυο.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταυτοποίησαν την εμπλοκή του 35χρονου και τη μέθοδο ηλεκτρονικής διείσδυσης τύπου «hacking», που χρησιμοποίησε για την παραβίαση της ιστοσελίδας και έγινε έρευνα στο σπίτι του δράστη. Οπως διαπιστώθηκε από την επιτόπια αυτοψία σε ψηφιακά μέσα που εντοπίστηκαν, διαπιστώθηκε η ενασχόλησή του με παραβίαση υπολογιστικών συστημάτων. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας  εσωτερικός σκληρός δίσκος και μία κάρτα μνήμης. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας για εργαστηριακές εξετάσεις.
Ο 35χρονος δεν συνελήφθη επειδή είχαν παρέλθει τα όρια της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. 

από {.seleo.}
Ad
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .