>

Κυριακή, 14 Απριλίου 2013

Αξιολόγηση πριν από τις απολύσεις στο Δημόσιο – Φεύγουν 4.000 μέσα στο 2013


Σε κοινά αποδεκτό μέτωπο αναφορικά με το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο συμφώνησαν οι τρεις αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση, μετά τη μεταξύ τους συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.
Κατά τη σύσκεψη που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράςμε τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη αντίστοιχα -και υπό την παρουσία του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη- αποφασίστηκε να τεθεί η νέα πρόταση άμεσα στους εκπροσώπους των δανειστών και το θέμα να κλείσει άμεσα, προκειμένου να εκταμιευτεί η επόμενη δόση του δανείου στην Ελλάδα.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ημερησία του Σαββάτου», είχε αφήσει - για πρώτη φορά - ανοιχτό το θέμα απολύσεων στο Δημόσιο, τονίζοντας ότι «το Σύνταγμα δεν απαγορεύει να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι που η οργανική τους θέση καταργείται»
Ολα αυτά, τη στιγμή που κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για συμφωνία με την Τρόικα, σε τεχνικό επίπεδο. Οπως φαίνεται, υπάρχει ήδη μία καταρχήν συμφωνία κυβέρνησης-δανειστών, η οποία αναμένεται να επιβεβαιωθεί την Κυριακή.
Τι περιλαμβάνει η πρόταση
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη εκτιμήθηκε ότι μέχρι το τέλος του 2013 θα έχουν φύγει 4.000 υπάλληλοι από το Δημόσιο, ενώ άλλοι 11.000 θα αποχωρήσουν ως το 2014.
περισσότερα  εδώthrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .