>

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013

Νέα ένταση από το πρωί στην Ιερισσό


Επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της Ιερισσού πραγματοποίησαν νωρίς το πρωί κάτοικοι της περιοχής ύστερα από αστυνομική επιχείρηση με σκοπό την εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης δύο ατόμων που θεωρούνται ύποπτα για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Χαλκιδικής.


Οι συλλήψεις σημειώθηκαν στις 3.00 τα ξημερώματα, κάτοικοι δε της περιοχής καταγγέλλουν ότι έγιναν με βίαιο τρόπο.
Από την πλευρά των Αρχών υποστηρίζεται ότι η εκτέλεση των ενταλμάτων πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι μαζί με ειδικές αστυνομικές δυνάμεις (ΕΚΑΜ) και παρουσία δικαστικών λειτουργών που προΐσταντο στην επιχείρηση, μετέβησαν περίπου στις 3.00 η ώρα στις οικίες των συγκεκριμένων ατόμων.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι δύο ύποπτοι αρνήθηκαν να συμμορφωθούν στις επανειλημμένες κλήσεις των αστυνομικών να τους επιτραπεί η είσοδος στα σπίτια τους.
Κατόπιν αυτού οι αστυνομικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να εισέλθουν με βίαιο τρόπο και να συλλάβουν τους δύο κατοίκους, οι οποίοι και οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Μετά την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων, κάτοικοι της Ιερισσού πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αφού απέκλεισαν τους οδικούς άξονες της Ιερισσού, βάζοντας φωτιές σε λάστιχα, προκάλεσαν φθορές και στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.
Οι κάτοικοι έχουν προγραμματίσει πορεία προς τον Πολύγυρο καθώς στις 10 το πρωί, αναμένεται να μεταφερθούν στην Εισαγγελία Πολυγύρου οι δυο συλληφθέντες που προς το παρόν κρατούνται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.
Στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρεται ότι «τις πρώτες πρωινές ώρες την Τετάρτη στην Ιερισσό Χαλκιδικής μετά την εκτέλεση από τις αστυνομικές δυνάμεις δυο ενταλμάτων σύλληψης, για την υπόθεση του εμπρησμού στις Σκουριές Χαλκιδικής, κάτοικοι της περιοχής αντιδρώντας επιτέθηκαν και προκάλεσαν φθορές στο τοπικό αστυνομικό τμήμα».ethnos.gr


thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .