>

Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

Κομισιόν: Δε συζητάμε παράταση για τη μείωση του ισπανικού ελλείμματος


«Δε βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με την ισπανική κυβέρνηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί,
σχετικά με τις φήμες, σύμφωνα με τις οποίες η Κομισιόν θα μπορούσε να παραχωρήσει στη Μαδρίτη παράταση ενός ή δύο ετών για την επίτευξη του στόχου αυτού.

Διαψεύδεται από την Κομισιόν ότι διαπραγματεύεται με την Ισπανία, ώστε να της δοθεί περισσότερος χρόνος για μείωση του ελλείμματός της στο 3% του ΑΕΠ.
«Δε βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με την ισπανική κυβέρνηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί, σχετικά με τις φήμες, σύμφωνα με τις οποίες η Κομισιόν θα μπορούσε να παραχωρήσει στη Μαδρίτη παράταση ενός ή δύο ετών για την επίτευξη του στόχου αυτού.
«Είμαστε, όπως και τα κράτη - μέλη, σε επαφή με τις ισπανικές αρχές προκειμένου οι εκτιμήσεις μας να γίνουν πιο ακριβείς και βάσιμες», είπε ο ο εκπρόσωπος και συνέχισε: «Προς το παρόν επαληθεύουμε όλα αυτά τα στοιχεία, και μόνο στη βάση αυτών των στοιχείων η Επιτροπή θα λάβει μια απόφαση για το εάν και κατά πόσο θέλουμε να δώσουμε αυτή την παράταση».
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν με αφορμή δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίο η Επιτροπή διαπραγματεύεται με την Ισπανία επιμήκυνση του χρονοδιαγράμματος που έχει οριστεί για τη μείωση του ελλείμματός της.
Η χώρα της ιβηρικής χερσονήσου αναμένεται να χρειαστεί περισσότερο χρόνο για την επίτευξη αυτού του δημοσιονομικού στόχου λόγω της βαθύτερης του αναμενομένου ύφεσης.naftemporiki.gr


thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .