>

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013

ΥΠΟΙΚ Λουξεμβούργου: Δεν αυξάνεται η βοήθεια στην Κύπρο


"Πιστεύω ότι η (πολιτική) θέση θα είναι ότι το ύψος της συμβολής θα παραμείνει στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου.Η Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα αυξήσουν την συμβολή τους ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ στο πακέτο διάσωσης της κυπριακής οικονομίας διευκρίνισε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου Λικ Φρίντεν. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι το κόστος διάσωσης της Κύπρου αναμένεται να είναι τελικά υψηλότερο του αναμενομένου.

"Πιστεύω ότι η (πολιτική) θέση θα είναι ότι το ύψος της συμβολής θα παραμείνει στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου στο γερμανικό ραδιόφωνο από το Δουβλίνο όπου θα διεξαχθεί σήμερα η σύνοδος του Eurogroup.

«Η αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα ενδεχομένως θα μειώσει τις ανάγκες χρηματοδότησης και η λήψη άλλων μέτρων θα συμβάλει στην πλήρωση του κενού», είπε ο Λικ Φρίντεν.

Αρχικά η Κύπρος επρόκειτο να συμβάλει με 7 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν αυξηθεί σε 13 δισεκατομμύρια, στο πλαίσιο ενός πακέτου διάσωσης που αναμένεται να είναι συνολικού ύψους 23 δισεκατομμυρίων ευρώ.

"Γνωρίζω ότι πλέον οι ανάγκες χρηματοδότησης είναι κάπως ψηλότερες για την περίοδο 2013-2016, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο", είπε.skai.gr


thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .