>

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

Μποϊκοτάζ για τις «ματωμένες φράουλες»

 Με αφίσες οι οποίες είναι γεμάτες κόκκινο χρώμα, παραπέμποντας έτσι στο αίμα που χύθηκε από τους απλήρωτους εργάτες των καλλιεργιών φράουλας στην περιοχή, οι δημιουργοί καλούν τους πολίτες να μποϋκοτάρουν ένα από τα πιο διαδεδομένα αγροτικά προϊόντα της Ηλείας, την φράουλα της Μανωλάδας.

Πολλές μάλιστα από τις αφίσες είναι γραμμένες στα αγγλικά με στόχο να γίνουν κατανοητές όχι μόνο από Έλληνες αλλά και ξένους καταναλωτές.

Κάποιες στο κείμενο που τις συνοδεύει κάνουν λόγο για ευθύνες της κυβέρνησης, η οποία, όπως λένε, συγκαλύπτει τους δολοφόνους ενώ βάλλουν ευθέως και κατά της Χρυσής Αυγής για τη «στήριξή» της στους ιδιοκτήτες των καλλιεργιών, οι οποίοι εδώ και αρκετά χρόνια είχαν καταστήσει τις καλλιέργειές τους «άβατο», τόσο απέναντι στην αστυνομία όσο και απέναντι στα μέσα ενημέρωσης.


 Μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες είναι εκείνη που απεικονίζει την ελληνική σημαία να παραλλάσσεται και στη θέση του σταυρού να βρίσκεται μια φράουλα, ενώ στη θέση των λευκών γραμμών καραμπίνες.

 την ίδια στιγμή, με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφουν τα διεθνή ΜΜΕ την είδηση του τραμαυτισμού των δεκάδων αλλοδαπών εργατών από τη Μανωλάδα της Ηλείας από Έλληνες επιστάτες λίγες μόλις μέρες μετά την έκθεση του Επιτρόπου Μούιζνιεκς, που ζητούσε να ληφθούν άμεσα μέτρα κατά του ρατσισμού στην Ελλάδα.
 Θέμα σε αρκετά διεθνή ΜΜΕ έγινε το τραγικό περιστατικό τυφλής βίας του επιστάτη μεγαλοκαλλιεργιών φράουλας ο οποίος άνοιξε πυρ κατά των επί έξι μήνες απλήρωτων εργατών του, καταγωγής οι περισσότεροι από το Μπανγκλαντές.

 Το Associated Press, φιλοξενώντας δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας Αστυνόμου Χαράλαμπου Σφέτσου, αναφέρει ότι η αστυνομία «γνωρίζει και βρίσκεται πολύ κοντά στον εντοπισμό των τριών επιστατών οι οποίοι είναι κάτοικοι της περιοχής» και για τους οποίους έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Την ίδια είδηση μεταφέρει τόσο η Washington Post όσο και το ABC newsαναφέροντας ότι αν και περισσότεροι από 20 εργάτες νοσηλεύονται, κανενός η υγεία δεν κινδυνεύει.

Αναπαραγωγή της είδησης κάνει και το δίκτυο Al Jazeera με τίτλο «Μετανάστες εργαζόμενοι πυροβολήθηκαν από επιστάτες στην Ελλάδα


{ethnos}.

thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .