>

Δευτέρα, 1 Απριλίου 2013

Μάθημα πρώτο: αναδιάρθρωση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης


Nα αναδιαρθρώσουν την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση προς όφελος της νέας γενιάς των Ελλήνων και της κοινωνίας ζήτησε χθες από τους διεθνούς φήμης πανεπιστημιακούς, οι οποίοι  ανέλαβαν πρόσφατα την ηγεσία των νέων Συμβουλίων Διοίκησης στα περισσότερα πανεπιστήμια της χώρας, ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος.

Οι πανεπιστημιακοί, αρκετοί από τους οποίους υπηρετούν σε φημισμένα ιδρύματα του εξωτερικού, όπως οι Δημ. Μπερτσιμάς, καθηγητής Επιχειρησιακής Ερευνας στο MIT της Μασαχουσέτης και πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αθήνας, Μιχάλης Τριανταφύλλου, επίσης καθηγητής του ΜΙΤ και πρόεδρος του Πολυτεχνείου Αθήνας, Ρίτσαρντ Χάντερ, καθηγητής Φιλοσοφίας στο Κέμπριτζ, πρόεδρος στο Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, Χαράλαμπος Γαβράς, καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης και πρόεδρος του Πανεπιστημίου Πατρών, Γρηγ. Σηφάκης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ν. Υόρκης και πρόεδρος του Πανεπιστημίου Κρήτης, Χαρ. Ντέλλας, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βέρνης και πρόεδρος του Οικονομικού Πανεπιστημίου και άλλοι, συναντήθηκαν χθες για πρώτη φορά υπό τις νέες τους ιδιότητες στο υπουργείο Παιδείας προκειμένου να γνωριστούν και να ανταλλάξουν απόψεις για το πώς πρέπει στο εξής να κινηθούν τα ελληνικά πανεπιστήμια.
Ο υπουργός Παιδείας, απαντώντας στις ερωτήσεις τους, δεσμεύτηκε ότι ο νόμος για τις αρμοδιότητες των Συμβουλίων Διοίκησης (έχουν την ευθύνη χάραξης πολιτικής των πανεπιστημίων και εποπτικό ρόλο στις λειτουργίες - ιδίως τις οικονομικές - των ιδρυμάτων) δεν πρόκειται να αλλάξει, όπως δεν θα αλλάξει και το σχέδιο «Αθηνά» για την αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας.tanea.gr
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .