>

Δευτέρα, 1 Απριλίου 2013

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το λουκέτο στα θέατρα


Μετά τις τελευταίες δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη, ότι «από τα τέλη Φεβρουαρίου, οι υπεύθυνοι είχαν ενημερωθεί για τις ενέργειες και τις διαδικασίες τις οποίες έπρεπε να ακολουθήσουν, για να υπάρξει λύση, έστω και προσωρινή», και κατόπιν συνάντησης των εκπροσώπων τους με τον κ. Αναγνωστόπουλο χθες το μεσημέρι στα γραφεία του Δήμου, η Ένωση Χώρων Πολιτισμού Αθηνών εξέδωσε απαντητική ανακοίνωση.

Η απάντηση στα λεγόμενα του Δημάρχου:

1. ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 200 ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ από τα τέλη Φεβρουαρίου. Ακόμη κι αν είχε γίνει αυτό, η γραφειοκρατία δεν θα επέτρεπε σε έναν μήνα να έχουν ολοκληρωθεί αυτές οι διαδικασίες.

2. Οι αιτήσεις του Δήμου αφορούν μόνο σε χώρους άνω των 200 θέσεων (δείτε την επισύναψη - οι τίτλοι αρκούν). Οι υπόλοιποι ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ; Ας μας απαντήσει ο Δήμος, εάν πραγματικά υπάρχει απάντηση.

3. Χωρίς να έχουν γίνει έλεγχοι ΑΝΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ και όταν η κυβέρνηση παραμελεί τα καθήκοντά της εδώ και δεκαετίες και δεν ανανεώνει νόμους που δεν συμβαδίζουν με τη σημερινή πραγματικότητα, πώς αυτή προχωράει στη σφράγιση πολιτιστικών χώρων στη μέση της σεζόν;

4. Το γεγονός πως ο Δήμος Αθηναίων συνεχίζει αυθαίρετα να κατονομάζει έναν μεγάλο αριθμό χώρων ως θέατρα, ενώ είναι σαφές πως ουδεμία σχέση έχουν με θεατρικές σκηνές, είναι μια πρωτοφανής υπεκφυγή του θέματος και του κενού στον νόμο.

- ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΤΩΝ ΣΦΡΑΓΙΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΕΝΑ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΑΡΧΩΝ, ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ.

- ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Σε μια Ελλάδα που δύσκολα ανασαίνει, οι άνθρωποι της Τέχνης ενώνονται και απαιτούν οι παραστατικές τέχνες σε όλες τις μορφές τους να παραμείνουν ζωντανές.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ, ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ, απαλλαγμένα από παιχνίδια εξουσίας και πολιτικής,  τα οποία ΘΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ.

Διαβάζοντας και τα έγγραφα, δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς πως οι απαντήσεις και τα ερωτήματα που εγείρουν είναι εύλογα. Ας ελπίσουμε να συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών, ώστε να βρεθεί μια λύση που δεν θα οδηγεί χώρους καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας σε κλείσιμο, ειδικά σε αυτήν τη συγκυρία, όπου η τέχνη αποτελεί σημαντική διέξοδο.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .