>

Παρασκευή, 5 Απριλίου 2013

Το φυσικό αέριο δεν θα αλλάξει την πολιτική της Τουρκίας


Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ «ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ» ΤΩΝ Ε/ΚΥΠΡΙΩΝ
"Νέο παράθυρο ευκαιρίας" για λύση του Κυπριακού χαρακτήρισαν, η Κάθριν Άστον και ο Αχμέτ Νταβούτογλου, "τη νέα κατάσταση που προέκυψε μετά τις εκλογές" στην Κύπρο.


Η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας και ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών συζήτησαν το Κυπριακό στη διάρκεια συνάντησής τους στην Άγκυρα, στο πλαίσιο επίσκεψης της κ. Άστον στην Τουρκία.
Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο Νταβούτογλου αναφέρθηκε και πάλι στο φυσικό αέριο και εκτόξευσε νέες έμμεσες απειλές. "Ο φυσικός πλούτος, ιδιαίτερα μετά την οικονομική κρίση, παρουσιάζεται από τη νότια Κύπρο ως μία αξία, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της Τουρκίας", είπε. Αποκλείοντας μάλιστα την περίπτωση, το φυσικό αέριο, να διαφοροποιήσει τη στάση της Τουρκίας στο Κυπριακό, ο Τούρκος υπουργός δήλωσε: "Η συμπεριφορά της Τουρκίας είναι ανοικτή και ξεκάθαρη ενώπιον των τετελεσμένων γεγονότων και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, τα τετελεσμένα γεγονότα να επιφέρουν κάποιαν αλλαγή στις βασικές παραμέτρους του Κυπριακού".

Ο Νταβούτογλου ανέφερε ότι "έφθασε ο καιρός, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να εστιάσουμε σε οριστικές και ουσιαστικές λύσεις και η Τουρκία είναι έτοιμη να συμβάλει σε κάθε βήμα που θα γίνει προς την κατεύθυνση αυτή".

Τέλος εξέφρασε την ελπίδα ότι την προσεχή περίοδο θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις για το Κυπριακό, θα ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις και να έρθει στην επικαιρότητα μια ουσιαστική λύση. "Αυτός είναι ο πιο ορθός δρόμος για όλους, αλλά εάν η ελληνοκυπριακή διοίκηση δεν είναι έτοιμη γι΄ αυτό, τότε οι ίδιοι θα πρέπει να παρουσιάσουν εναλλακτικές λύσεις", κατέληξε.sigmalive.com


thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .