>

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ «Να μοιράσετε τα κοιτάσματα με τους Τ/Κ»


Για ακριβοδίκαιη μοιρασιά των κυπριακών κοιτασμάτων μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας έκανε λόγο αξιωματούχος  του State Department κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας «Πολίτης» όπου οι ΗΠΑ φέρονται αρνητικές στο να δοθούν νέες άδειες εκμετάλλευσης κοιτασμάτων.
Χωρίς ουσιαστικά να σχολιάσει το δημοσίευμα ο αξιωματούχος ανέφερε απλώς ότι οι ΗΠΑ «υποστηρίζουν το δικαίωμα της Κύπρου για ενεργειακές έρευνες σε περιοχές μακριά των ακτών της».
«Η Ουάσιγκτον» συνέχισε, «συνεχίζουν να υποστηρίζουν ένθερμα την υπό κυπριακή ηγεσία διαπραγματευτική διαδικασία, που διεξάγεται υπό τις καλές υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών, για επανένωση της νήσου σε μία διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι πηγές της νήσου σε πετρέλαιο και αέριο, όπως κι όλες οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της, θα μπορούσαν να μοιραστούν ακριβοδίκαια μεταξύ και των δύο κοινοτήτων, στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης».
Ο ίδιος επισήμανε ότι οι ΗΠΑ «δεν πιστεύουν πως χρειάζεται η ανάπτυξη των υπεράκτιων ενεργειακών πόρων να παρεμποδίζει τις συνομιλίες για επανένωση. Πέραν τούτων, δεν θα σχολιάσουμε ιδιωτικές διπλωματικές συνομιλίες»
Τμήμα ειδήσεων defencenet.grthrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .