>

Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013

Γαλλία: Ο πρώην υπουργός Προϋπολογισμού παραδέχεται την ενοχή του


Ενώπιον των δικαστών ο γάλλος πρώην υπουργός Προϋπολογισμού, Ζερόμ Καϊζάκ, παραδέχτηκε ότι διατηρούσε αδήλωτο τραπεζικό λογαριασμό στο εξωτερικό.

Στο λογαριασμό είχε περίπου 600.000 ευρώ, αλλά δήλωσε ότι δεν είχε πραγματοποιήσει καταθέσεις εδώ και 12 χρόνια ενώ είχε ζητήσει να γίνει μεταφορά του ποσό σε λογαριασμό στο Παρίσι. Ο Καϊζάκ δεν είπε σε ποια χώρα διατηρούσε το λογαριασμό.

Οι δικαστικές Αρχές τον έθεσαν υπό καθεστώς έρευνας για ξέπλυμα χρήματος από παράνομες δραστηριότητες και φοροδιαφυγή.

Ο Καϊζάκ -ο οποίος επιμένει ότι είναι αθώος- παραιτήθηκε από το αξίωμά του στις 19 Μαρτίου, όταν η εισαγγελία ανακοίνωσε την έναρξη δικαστικής έρευνας σε βάρος του για ξέπλυμα χρήματος προϊόντος φοροδιαφυγής.

Σημειώνεται ότι ο πρώην υπουργός είχε καταστήσει τον αγώνα κατά της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής αιχμή του δόρατος κατά την άσκηση των υπουργικών του καθηκόντων.

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι «έχει καταρρακωθεί από τις τύψεις» και ζήτησε από την προσωπική του ιστοσελίδα συγγνώμη από τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Ο Καϊζάκ, ο οποίος είχε διαψεύσει επανειλημμένα τις πληροφορίες του ενημερωτικού ιστότοπου Mediapart σχετικά με τον λογαριασμό του που δεν είχε αναφέρει στη φορολογική του δήλωση, λέει τώρα ότι «πιάστηκε σε ένα φαύλο κύκλο από ψεύδη» και ότι έσφαλε.

«Το ότι πίστεψα ότι θα μπορούσα να μην αντιμετωπίσω ένα παρελθόν που ήθελα να θεωρώ ως παρωχημένο ήταν ένα αχαρακτήριστο λάθος» σημειώνει στη δήλωσή του.

Οι σε βάρος του κατηγορίες και η σημερινή παραδοχή της πράξης του θέτουν υπό αμφισβήτηση την εικόνα της «υποδειγματικής Δημοκρατίας» που πρόβαλε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Σε ανακοίνωσή της η προεδρία χαρακτηρίζει την απόκρυψη του λογαριασμού «ασυγχώρητο ηθικό σφάλμα» και θυμίζει ότι είναι ώρα της δικαιοσύνης να κάνει τη δουλειά της.

skai.gr


thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .