>

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

Ανεβαίνει και πάλι επικίνδυνα το θερμόμετρο στην κορεατική χερσόνησο..

Ανεβαίνει και πάλι επικίνδυνα το θερμόμετρο στην κορεατική χερσόνησο μετά την ανακοίνωση της Νοτίου Κορέας ότι αποσύρει όλους τους εργαζομένους της από τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Καεσόννγκ, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτόν στην απόρριψη από το κομμουνιστικό καθεστώς της έκκλησης για επίσημες συνομιλίες σχετικά με την επαναλειτουργία της ζώνης αυτής.

"Η κυβέρνηση έλαβε την αναπόφευκτη απόφαση να απομακρύνει όλους όσοι παραμένουν στο Κεσόνγκ για τη δική τους ασφάλεια", δήλωσε ο νοτιοκορεάτης υπουργός Ενοποίησης Ριο Κιλ-Τζάε.

Περίπου 170 Νοτιοκορεάτες παραμένουν στη βιομηχανική ζώνη Κεσόνγκ, η οποία βρίσκεται στο έδαφος της Βόρειας Κορέας.

Το καθεστώς της Σεούλ αντέδρασε άμεσα στο "όχι" της Βορείου για διάλογο σχετικά με τις διακορεατικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Καεσόνγκ .

Την Πέμπτη , η Νότιος Κορέα έδωσε διορία 24 ωρών στο βορειοκορεατικό καθεστώς για να αποδεχτεί την πρόταση, αλλιώς, όπως είχε προειδοποιήσει θα λάβει "σημαντικά μέτρα".

"Αν οι νοτιοκορεατικές μαριονέτες συνεχίσουν να επιδεινώνουν την κατάσταση, θα αναγκαστούμε να πάρουμε οριστικά και σοβαρά μέτρα", απάντησε από την πλευρά της η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο.

Πριν από δέκα μέρες , η Πιονγκγιάνγκ απαγόρευσε στους Νοτιοκορεάτες την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του Καεσόνγκ, που βρίσκεται στο βορειοκορεατικό έδαφος περίπου 10 χιλιόμετρα από τα σύνορα των δύο χωρών και απέσυρε τους 53.000 εργαζόμενους της σε αυτό


thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .