>

Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Τα ακίνητα του Ενιαίου Φόρου


Μειωμένος κατά 10% έως 15% θα είναι ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων που θα αντικαταστήσει το Ειδικό Τέλος Ακινήτων.Πληροφορίες αναφέρουν ότι η απώλεια εσόδων, ύψους περίπου 200 εκ. ευρώ θα καλυφθεί με την ένταξη στον ενιαίο φόρο ακινήτων εκτός σχεδίου, ή ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, που όμως μέχρι σήμερα επιβαρύνονται με τον κατώτατο συντελεστή και στο εξής θα εμπίπτουν στο μέσο όρο των Δήμων.

Επίσης στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων εντάσσονται ακίνητα που ενοικιάζει το Δημόσιο από ιδιώτες – και μέχρι σήμερα δεν εισέπρατται ΕΕΤΗΔΕ ή ΤΑΠ -, ακίνητα που μέχρι σήμερα είχαν εξαιρεθεί από τους Δήμους, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει επιβάρυνση και για τα αγροτεμάχια.

Η κυβέρνηση ελπίζει ότι με τη συμφωνία θα κάμψει τις αντιστάσεις της τρόικας και θα καταφέρει να ξεμπλοκάρει την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, που εκκρεμεί από τον Μάρτιο, αλλά και των υπολοίπων 6 δισ. ευρώ για το δεύτερο τρίμηνο.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για νέο ξεκίνημα ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα εγκαταλείψει τη μάχη. Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης δήλωσαν εξερχόμενοι του μεγάρου Μαξίμου ότι ο νέος φόρος θα είναι προοδευτικός ενώ θα υπάρχει και αφορολόγητο όριο.

Όπως δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας, η είσπραξη του νέου φόρου μέσω της ΔΕΗ θα ισχύσει μόνο για φέτος, ενώ από το 2014 θα εισπράττεται μέσω των εφοριών.megatv.com


thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .