>

Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Προετοιμασίες για πυρηνικό πόλεμο!


Ο Λευκός Οίκος κάλεσε σήμερα τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει τις απειλές που εξαπολύει το κομμουνιστικό καθεστώς της Πιονγκγιανγκ κατά της Νότιας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών.


«Η Βόρεια Κορέα πρέπει να σταματήσει τις προκλητικές απειλές της και να προσπαθήσει να συμμορφωθεί με τις διεθνείς υποχρεώσεις της», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, Κάιτλιν Χέιντεν

Η Πιονγκγιανγκ έχει αυξήσει τις τελευταίες ώρες την «πολεμοχαρή» ρητορική της. Ο στρατός της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε νωρίτερα ότι έλαβε την τελική έγκριση για την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, συμπεριλαμβανομένων πιθανών πληγμάτων με πυρηνικά όπλα.

Σε ανακοίνωσή του, την οποία επικαλείται το επίσημο βορειοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων KCNA, το Γενικό Επιτελείο του στρατού αναφέρει ότι ενημερώνει επίσημα την Ουάσινγκτον ότι οι αμερικανικές απειλές θα "συντριβούν" μέσω "πυρηνικών πληγμάτων".

"Η αδυσώπητη επιχείρηση" των δυνάμεων της Βόρειας Κορέας "εξετάστηκε τελειωτικά και εγκρίθηκε", τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ενταση και σήμερα στο συγκρότημα Κάεσονγκ

Η Βόρεια Κορέα εμπόδισε για δεύτερη ημέρα σήμερα την είσοδο νοτιοκορεατών εργαζομένων στο βιομηχανικό πάρκο του Καεσόνγκ και ζήτησε λεπτομερή στοιχεία για την προγραμματισμένη αναχώρηση από τη ζώνη νοτιοκορετατών εργατών, ανακοίνωσε το υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας.

Το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA επανέλαβε την απειλή για το κλείσιμο της βιομηχανικής ζώνης του Καεσόνγκ, που αποτελεί πηγή εσόδων για τη Βόρεια Κορέα , εάν η Σεούλ συνεχίσει τις ύβρεις κατά της κυβέρνησης της Πιονγκγιάνγκ.

Αρχικά, οι νοτιοκορεατικές εταιρείες που διατηρούν εργοστάσια στο βιομηχανικό πάρκο που βρίσκεται στο έδαφος της Βόρειας Κορέας σε βάθος 20 χιλιομέτρων από τα σύνορα, θεώρησαν τις οδηγίες της Βόρειας Κορέας ως εντολή για αποχώρηση όλων των Νοτιοκορεατών, γεγονός που προκάλεσε αιφνίδια πτώση του χρηματιστηρίου της Σεούλ.

Στη συνέχεια, το υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας, που διαχειρίζεται τις σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών, διέψευσε τις πληροφορίες, διευκρινίζοντας ότι η Πιονγκγιάνγκ ζήτησε λίστα με τα ονόματα των εργαζομένων που θα αναχωρήσουν προγραμματισμένα από τη ζώνη την επόμενη εβδομάδα.

"Το αίτημα του Βορρά προς πολλές εταιρείες για την παράδοση λίστας με τα ονόματα των εργαζομένων που επιστρέφουν στον Νότο μέχρι τις 10 Απριλίου παρανοήθηκε και ερμηνεύθηκε ως εντολή για πλήρη αποχώρηση", διευκρίνισε το υπουργείο.

Στο βιομηχανικό πάρκο του Καεσόνγκ δραστηριοποιούνται 123 νοτιοκορεατικές εταιρείες. Η Πιονγκγιάνγκ απείλησε με κλείσιμο της ζώνης, στο πλαίσιο της πρόσφατης κλιμάκωσης της έντασης στην κορεατική χερσόνησο. Επειτα από την τρίτη πυρηνική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ , στις 12 Φεβρουαρίου, και την νέα δέσμη κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ακολούθησε, η Βόρεια Κορέα απείλησε τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα με πυρηνικά πλήγματα.

Το υπουργείο Ενοποίησης ανακοίνωσε νωρίτερα ότι η βόρεια Κορέα αποφάσισε να επιτρέψει σε 222 νοπτιοκορεάτες εργαζόμενους να αναχωρήσουν εντός της ημέρας από τη βιομηχανική ζώνη, αφήνοντας εντός του Καεσόνγκ 606 Νοτιοκορεάτες εν δυνάμει ομήρους σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση.

Η απόφαση για την παραμονή τόσο μεγάλου αριθμού Νοτιοκορεατών εντός της ζώνης αντανακλά ενδεχομένως φόβους ότι, εάν αποχωρήσουν, τα εργοστάσια θα κλείσουν ή θα κατασχεθούν.

Νοτιοκορεάτης, στέλεχος επιχείρησης στο Καεσόνγκ δήλωσε ότι οι άνθρωποι στη ζώνη δεν αισθάνονται ότι απειλείται η ασφάλειά τους, διότι η ίδια κατάσταση επικρατούσε και κατά τη διάρκεια των περιόδων κρίσης εξαιτίας του πυρηνικού προγράμματος της Πιονγκγιάνγκ και μετά τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ-ιλ.

Η Νότια Κορέα είναι υποχρεωμένη να επιδίδει λίστα με τα ονόματα όσων θέλουν να εισέλθουν στο βιομηχανικό πάρκο τρεις ημέρες πριν μετά τη διακοπή της λειτουργίας των επίσημων γραμμών επικοινωνίας Βορρά-Νότου στο πλαίσιο του φραστικού πολέμου των τελευταίων εβδομάδων.

"Εάν οι μαριονέτες του Νότου και τα μέσα ενημέρωσής τους συνεχίσουν τις ύβρεις...θα λάβουμε σκληρά μέτρα αποσύροντας το σύνολο των εργατών μας από την βιομηχανική ζώνη του Κεσόνγκ", μετέδωσε σήμερα το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η υλοποίηση της απειλής αυτής θα προκαλούσε την οριστική διακοπή της παραγωγής στο βιομηχανικό πάρκο, όπου οι 50.000 βορειοκορεάτες εργαζόμενοι αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της εργατικής δύναμης της ζώνης.protothema.gr


thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .