>

Σάββατο, 13 Απριλίου 2013

Οι επιστήμονες έχουν υπολογίσει την πιθανότητα του Δ' Παγκοσμίου Πολέμου

Το διάλειμμα που έχει παραχωρηθεί στην ανθρωπότητα ανάμεσα στον Τρίτο και τον Τέταρτο Παγκόσμιο Πόλεμο πλησιάζει στο τέλος του. Ένα τέτοιο συμπέρασμα έβγαλαν επιστήμονες από την Ακαδημία Στρατιωτικών Επιστημών της Ρωσίας πάνω στη βάση της θεωρίας των κύκλων του Κοντράτιεφ.

Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία (που ονομάζεται επίσης και θεωρία των «μακρών κυμάτων»), θεμελειώθηκε από τον Σοβιετικό οικονομολόγο Νικολάι Κοντράτιεφ, ο νέος Παγκόσμιος Πόλεμος μπορεί να αρχίσει μέσα στα πλησιέστερα 10 χρόνια,- θεωρεί ο Σεργκέι Μαλκόφ, μέλος της Ακαδημίας Στρατιωτικών Επιστημών της Ρωσίας. Ο Σεργκέι Μαλκόφ, ανταποκρινόμενος στην παράκληση του ΡΣ «Η Φωνή της Ρωσίας» εξήγησε τη δική του θεώρηση αυτού του θέματος.
 Σε πολύ απλουστευμένη μορφή, οι κύκλοι Κοντράτιεφ είναι περίοδοι οικονομικής ανάπτυξης του σύγχρονου πολιτισμού διαρκείας 40-60 ετών. O προηγούμενος – ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος είχε ξεσπάσει στο σημείο που σμίγουν ο τέταρτος και ο πέμπτος κύκλος Κοντράτιεφ. Έχει περάσει χωρίς την ευρεία χρήση των όπλων, αλλά τα αποτελέσματά του είναι εμφανή: επανασχεδιάστηκε ο γεωπολιτικός χάρτης του κόσμου, η διεκδικήτρια της παγκόσμιας κυριαρχίας - η Σοβιετική Ένωση και οι σύμμαχοί της έπαθαν συντριπτική ήττα και έπαψαν να υπάρχουν στην προηγούμενη μορφή τους.
Ο Νικολάι Κοντράτιεφ καθόρισε μόνο 6 κύκλους, που αγκαλιάζουν την χρονική περίοδο από το 1803 ως το  2060. Ο τέταρτος κύκλος διήρκεσε περίπου από το τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι το πρώτο μισό της δεκαετίας του ‘80. Τώρα βιώνουμε τον 5ο κύκλο, ο οποίος, σύμφωνα με τη θεωρία του Κοντράτιεφ, θα λήξει το 2018. Αυτή η θεωρία συνδέει στενά τον κάθε οικονομικό κύκλο με το τεχνολογικό επίπεδο, που του προσιδιάζει. Η τρέχουσα περίοδος διακρίνεται για την ανάπτυξη της πληροφοριακής τεχνολογίας, των τηλεπικοινωνιών και της ρομποτικής. Η επόμενη – η έκτη- περίοδος - θα πρέπει να σημαδευτεί από άλμα στις νανοτεχνολογίες, τις βιολογικές και πληροφοριακές τεχνολογίες.
Εξάλλου, ο κάθε κύκλος παράλληλα με τις τεχνολογικές προόδους συνοδεύεται απαπόφευκτα από κρίσεις και πολέμους. Το τέλος του τρέχοντος κύκλου και η μετάβαση στο επόμενο τεχνολογικό σύστημα θα συνοδεύεται τουλάχιστον από μια ισχυρή πολιτική αστάθεια, ή Παγκόγμιο Πόλεμο ακόμα,- πιτεύει ο Σεργκέι Μαλκόφ:
- Βιώνουμε σήμερα ένα στάδιο της κρίσης, που πέρασε σε ύφεση με σπασμώδικες αναζητήσεις κάποιων διεξόδων απ’αυτή την κατάσταση της κατάθλιψης, μάλιστα, χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες-κινητήριες δυνάμεις της ανάπτυξης. Αυτή η περίοδος είναι πολύ επικίνδυνη, επειδή η διέξοδος δεν είναι ακόμα ορατή, ενώ οι αντιφάσεις έχουν συσσωρευτεί με το παραπάνω. Συνήθως σ΄αυτό το σημείο ξεσπούν παγκόσμιοι πόλεμοι – εμπορικοί, χρηματοπιστωτικοί, οικονομικοί, πολιτικοί και κλασικοί. Πραγματοποιείται κάποιο ξαναμοίρασμα του κόσμου.
Πραγματικά, αν πάρουμε για μοντέλο την θεωρία των κύκλων, θα δούμε ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων αιώνων, τα πιο αιματηρά γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία διεξάγονταν ακριβώς κατά την ύφεση των λεγόμενων κυμάτων του Κοντράτιεφ. Σήμερα πλησιάζουμε το μοιραίο ορόσημο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των υποστηρικτών της θεωρίας του Κοντράτιεφ, το κρίσιμο σημείο θα έρθει το 2016-2017.
Εννοείται, ότι σήμερα είναι δύσκολο να πει κανείς αν ξεσπάσει ένας μεγάλος Παγκόσμιος Πόλεμος με την παραδοσιακή του έννοια, αλλά ο Σεργκέι Μαλκόφ δεν αμφιβάλλει καθόλου για το ξέσπασμα μεγάλων πολέμων - πληροφοριακού, ψυχολογικού, οικονομικού και εμπορικού.
από   greek.ruvr.ru
Ad

thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .