>

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013

Με φυλάκιση απειλούνται πρόεδροι της ΑΕΚ αν η ομάδα

 Με άμεση φυλάκιση απειλούνται οι δύο τελευταίοι πρόεδροι της ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης και Ανδρέας Δημητρέλος αν η Ενωση αγωνιστεί την επόμενη χρονιά στην ερασιτεχνική κατηγορία.

Ο νόμος για την μη καταβολή φόρων, άλλαξε

τον Μάρτιο του 2011 και πλέον αναφέρει ότι πάνω από 75.000 ευρώ χρέους προς το δημόσιο, η παράβαση θεωρείται κακούργημα.

Τόσο ο Σταύρος Αδαμίδης όσο και ο Ανδρέας Δημητρέλος, πρόσφατα συνελήφθησαν μετά την αυτόβουλη προσέλευσή τους στη ΓΑΔΑ για την μη καταβολή φόρων και κυρίως ΦΠΑ και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Ο Σταύρος Αδαμίδης κατηγορείται για μη καταβολή φόρων από τον Μάρτιο του 2011 όταν άλλαξε ο νόμος μέχρι τον Δεκέμβριο για ποσό ύψους 4 εκατ. ευρώ και ο Ανδρέας Δημητρέλος για όλο το 2012 για ποσό 1,5 εκατ. ευρώ.

Οι δύο πρόεδροι της ΑΕΚ προσπαθώντας να πληρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα από τα οφειλόμενα στους ποδοσφαιριστές δεν απέδωσαν το ΦΠΑ. Για παράδειγμα αν η ΑΕΚ όφειλε σε έναν ποδοσφαιριστή ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, δηλαδή ας πούμε 100.000 ευρώ και του έδινε ένα μικρό έναντι 5000 ευρώ δεν μπορούσε να του πει ότι θα σου κρατήσουμε το ΦΠΑ γιατί έτσι θα μειώνονταν τα χρήματα που θα έπαιρνε ο παίκτης. 

Ετσι τα χρήματα μαζεύτηκαν και τώρα οι δύο τους απειλούνται με φυλάκιση.

Αυτό γιατί αν η ΑΕΚ παίξει στη Footballeague, τα χρέη την ακολουθούν και το δημόσιο, αλλά και οι πιστωτές τα ζητούν από την ΠΑΕ. Αν πέσει στην ερασιτεχνική κατηγορία θεωρούνται συνυπεύθυνοι γιατί η ομάδα τελεί αυτοδικαίως σε λύση και εκκαθάριση. Έτσι το δημόσιο κυρίως, ζητά τους οφειλόμενους φόρους παρακράτησης από τους ίδιους.

 Οι δύο άνδρες βρίσκονται λοιπόν σε δύσκολη θέση και όλα αυτά που ακούγονται ότι δεν κινδυνεύουν δεν ευσταθούν. Τα πράγματα φυσικά θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα αν η διοίκηση που θα προκύψει στη ΓΣ της 14ης Μαϊου ή η ΓΣ των μετόχων αποφασίσει να αγωνιστεί η ομάδα στην ερασιτεχνική κατηγορία.


 tanea.
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .