>

Σάββατο, 27 Απριλίου 2013

Φεύγουν από την Τουρκία ως το Φθινόπωρο οι κούρδοι αντάρτες

 Η αποχώρηση των κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ από την Τουρκία θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο το φθινόπωρο, ανακοίνωσε ο υπ' αριθμόν δυο της οργάνωσης, Μουράτ Καραγιλάν, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην τουρκική εφημερίδα Radikal."Με βάση πληροφορίες που διαθέτω, η αποχώρηση θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο", τόνισε ο Καραγιλάν από το όρος Καντίλ (βόρειο Ιράκ) όπου βρίσκεται το αρχηγείο του ΡΚΚ.
Ο Καραγιλάν πρόσθεσε ότι ο φυλακισμένος κούρδος ηγέτης Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος διαπραγματεύεται εδώ και πολλούς μήνες με τις τουρκικές αρχές ώστε να δοθεί ένα τέλος στις συγκρούσεις ανάμεσα στον τουρκικό στρατό και τους κούρδους αντάρτες, ελπίζει σε μια πιο γρήγορη αποχώρηση "πριν από το φθινόπωρο", ωστόσο εξέφρασε αμφιβολίες για το εάν η οργάνωσή του είναι σε θέση να σεβαστεί ένα τέτοιο χρονοδιάγραμμα.
Ο Καραγιλάν ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι αντάρτες του ΡΚΚ θα αποχωρούσαν από τις 8 Μαΐου και ότι θα μετέβαιναν στις βάσεις τους στο βόρειο Ιράκ σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει δώσει ο Οτσαλάν.
Στη συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα ο Καραγιλάν καλεί τις τουρκικές αρχές να επιτρέψουν σε αντιπροσωπεία του ΡΚΚ να μεταβεί στο νησί Ιμραλί για να έχει απευθείας συνομιλίες με τον Οτσαλάν.
"Για να πεισθούν πραγματικά οι σύντροφοί μου και για να αμβλυνθούν τα προβλήματα, πρέπει να τού επιτραπεί να μιλήσει απευθείας στους συντρόφους μας", υποστήριξε.
Ο Καραγιλάν επέκρινε εξάλλου τον αρνητικό κατά την άποψή του ρόλο που έχουν παίξει οι ευρωπαϊκές δυνάμεις και οι ΗΠΑ στην ειρηνευτική διαδικασία.
"Δεν μπορώ να αναφέρω μια προς μια τις ευρωπαϊκές χώρες που σαμποτάρουν την ειρηνευτική διαδικασία. Όμως, έχω αμφιβολίες για τη στάση της Ευρώπης", είπε.
Πηγή: ΑΜΠΕ


.ethnos.

thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .