>

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών στην Κομοτηνή

 Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), στο πλαίσιο εφαρμογής της πολιτικής για την αντιμετώπιση της βίας και την υποστήριξη των γυναικών που υφίστανται ή απειλούνται από αυτή, εγκαινιάζει το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων στην Κομοτηνή, την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 στις 12:00 στην οδό Κων/νου Παλαιολόγου – Δημοτική Αγορά 8.  

Στα εγκαίνια θα χαιρετίσουν: ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο αν. υπουργός Εσωτερικών, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, Αθανάσιος Καρούντζος, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Αριστείδης Γιαννακίδης, ο δήμαρχος Κομοτηνής, Γεώργιος Πετρίδης, η πρόεδρος Δ.Σ. του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), Ιφιγένεια-Ξανθίππη Καρτσιώτου και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, Γεώργιος Κυμπαρίδης. Στο πλαίσιο των εγκαινίων θα υπογραφεί Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης για την παροχή νομικών υπηρεσιών και νομικής βοήθειας σε γυναίκες θύματα βίας.

Το ίδιο απόγευμα και ώρα 7:00 μ.μ., θα ακολουθήσει εκδήλωση στην αίθουσα της Καπναποθήκης του Δήμου Κομοτηνής (Κυψέλη Πολιτισμού) με προβολή των ταινιών «Ο Βούδας Λιποθύμησε από Ντροπή» και «Λουλούδι της Ερήμου». Οι προβολές είναι ανοιχτές στο κοινό.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κομοτηνής, παρέχει κατεξοχήν υπηρεσίες πρώτης γραμμής και ψυχοκοινωνική στήριξη στις γυναίκες που υφίστανται βία και πολλαπλές διακρίσεις. Οι εξειδικευμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες που παρέχονται αφορούν σε ψυχοκοινωνική στήριξη σε θύματα βίας λόγω φύλου. Παράλληλα, το Συμβουλευτικό Κέντρο δύναται να παρέχει πληροφόρηση σε θέματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας καθώς και σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων στην Κομοτηνή εντάσσεται στο έργο: «Δράσεις της δημόσιας διοίκησης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών» στους άξονες προτεραιότητας 07, 08, 09 του Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013». Το έργο αυτό υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων με συνδικαιούχο το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ).

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών στην Κομοτηνή λειτουργεί σε συνεργασία με: 

• την πανελλαδικής εμβέλειας Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 της ΓΓΙΦ, 

• το Πολύκεντρο Γυναικών στην Αθήνα και τα άλλα συμβουλευτικά κέντρα της ΓΓΙΦ στις πόλεις/έδρες των περιφερειών που λειτουργούν ή θα λειτουργήσουν πολύ σύντομα. 

• Τους 19 Ξενώνες Φιλοξενίας και τα 27 Συμβουλευτικά Κέντρα των δήμων σε όλη τη χώρα που προετοιμάζονται να λειτουργήσουν μέσα στο 2013. Σε αυτά περιλαμβάνεται και ο Ξενώνας Φιλοξενίας που δημιουργεί ο Δήμος Κομοτηνής. 


• το Δικηγορικό Σύλλογο.

seleo.gr
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .