>

Δευτέρα, 1 Απριλίου 2013

Για το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων η επόμενη ταινία του Κουστουρίτσα


Ταινία με θέμα το παράνομο εμπόριο ανθρώπινων οργάνων στο Κόσοβο ετοιμάζει ο Εμίρ Κουστουρίτσα, ο οποίος ανέφερε ότι πρόκειται για ένα από τα πιο μεγάλα ζητήματα του αιώνα, «για τις πιο βίαιες πράξεις και το πιο ισχυρό μήνυμα επιστροφής στα παγανιστικά χρόνια».

Ο διάσημος σκηνοθέτης, σε συνέντευξή του στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug, ανέφερε ότι η ταινία απαιτεί δύσκολες προετοιμασίες και επενδύσεις, ενώ έκανε γνωστό ότι θα προσηλωθεί στη δημιουργία της την επόμενη τριετία.

Όπως αποκάλυψε, η ιδέα προήλθε από την κόρη του, η οποία έγραφε ένα σενάριο «τον καιρό που όλοι αιφνιδιαστήκαμε από τα φρικιαστικά εγκλήματα». Τα γυρίσματα θα γίνουν στη Ρωσία, επειδή το μεγαλύτερο μέρος της διαδραματίζεται εκεί, ενώ θα γυριστούν κάπου αλλού οι σκηνές που αφορούν τα γεγονότα στο Κόσοβο.

Ο σέρβος σκηνοθέτης, μιλώντας για την ταινία με τους συμμετέχοντες στο Επιχειρηματικό Φόρουμ Βιβάλντι που διεξήχθη στο Μετσάβνικ, στο παραδοσιακό χωριό που έχει δημιουργήσει στη δυτική Σερβία, αποκάλυψε ότι εδώ και καιρό γράφει μία νουβέλα με τίτλο «Αγαπημένε μου Φιοντόρ». Ο πρωταγωνιστής είναι ένας Σέρβος που ζει για πολλά χρόνια στο Παρίσι και ονειρεύεται ότι κάνει το πορτρέτο του Ντοστογιέφσκι που τον οδηγεί στο Κόσοβο μέσω Αγίας Πετρούπολης.

Το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων στο Κόσοβο είναι το πιο φρικιαστικό θέμα που κρατήθηκε μυστικό για πολλά χρόνια, τόνισε ο Κουστουρίτσα. «Είναι η μοίρα μας να λησμονούμε τα φοβερά πράγματα που μας συμβαίνουν», ανέφερε, προσθέτοντας ότι θέλει να υπενθυμίσει το συγκεκριμένο θέμα στους θεατές. enet.gr


thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .