>

Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

«Χακί» κόντρες για τα άρματα μάχης!


Ως «τρικλοποδιά» στους Γερμανούς και τους Ρώσους είχε ερμηνευτεί η όψιμη αμερικανική «δωρεά» στην Ελλάδα μεταχειρισμένων αρμάτων μάχης τύπου Abrams και τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού Μ-113.Στόχος των Αμερικανών ήταν να σπάσουν το κλειστό «κλαμπ» των Γερμανών «Λεοπαρντιστών», αλλά και να ακυρώσουν τη διακρατική συμφωνία Καραμανλή - Πούτιν για προμήθεια τετρακοσίων ρωσικών τεθωρακισμένων οχημάτων ΒΜΒ-3.
Επί μήνες το ΓΕΣ εξέταζε το κατά πόσο είναι συμφέρουσα η αμερικανική «δωρεά». Οι μεν «Λεοπαρντιστές», που είναι ισχυροί στο ΓΕΣ, έκριναν μη συμφέρουσα την προσφορά των 400 Abrams, καθώς απαιτούνται μέχρι και 1,5 δισ. δολάρια για να καταστούν ετοιμοπόλεμα.
Ωστόσο, οι επιτελείς του ΓΕΣ που, ως γνωστόν, δεν διακατέχονται από ιδιαίτερα φιλορωσικά αισθήματα και ποτέ δεν είδαν με «καλό μάτι» την αγορά των ΒΜΒ-3, έσπευσαν να κρίνουν άκρως συμφέρουσα την αποδοχή της δωρεάς των 400 αμερικανικών Μ-113...
Αποστολή στη Μόσχα
Βέβαια, η κυβέρνηση δεν θέλει να διαταραχθούν οι σχέσεις με τη Ρωσία, οπότε ετοιμάζει αντιπρόταση εξίσου δελεαστική που στηρίζεται σε ένα παλαιότερο σχέδιο του Ευ. Βενιζέλου για αγορά μόνο 100 αμφίβιων ΒΜΒ και αντιαεροπορικών συστημάτων ΤΟR, τα οποία έχουν «κουμπώσει» στην ελληνική αντιαεροπορική ομπρέλα.
Την αντιπρόταση της Ελλάδας θα μεταφέρει στη Μόσχα, προς τα τέλη Μαΐου, ο Π. Παναγιωτόπουλος και αναλόγως με τις αντιδράσεις του Κρεμλίνου θα κριθεί αν το θέμα θα τεθεί στην ατζέντα της συνάντησης Σαμαρά - Πούτιν...
 .ethnos.
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .