>

Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013

«Όχι» από την τρόικα, προχωρούν αυτόνομα Εθνική-Eurobank


Το θέμα συζητήθηκε στην τρίωρη συνάντηση της τρόικας με τον Γιάννη Στουρνάρα και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Προβόπουλο. Προς απορρόφηση του υγιούς Ταχ.Ταμιευτηρίου από την Eurobank.


Σε χωριστή ανακεφαλαιοποίηση θα προχωρήσουν η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank.

Το θέμα συζητήθηκε στην τρίωρη συνάντηση της τρόικας με τον Γιάννη Στουρνάρα και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Προβόπουλο, ενώ συμμετείχε και η διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Αναστασία Σακελλαρίου.

Σε ό,τι αφορά την συγχώνευση των δύο τραπεζών, πληροφορίες αναφέρουν ότι το ζήτημα θα εξεταστεί σε δεύτερο χρόνο από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Ωστόσο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι δυο τράπεζες θα παραμείνουν αυτόνομες.

Στόχος της τρόικας είναι η Eurobank να παραμείνει ως ξεχωριστός πόλος και ήδη πληροφορίες αναφέρουν ότι θα απορροφήσει το υγιές κομμάτι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Σε ότι αφορά τη συμμετοχή της Εθνικής στην Eurobank (σήμερα κατέχει το 85%) αυτό δεν επηρεάζει καθόλου το σχεδιασμό του ΤΧΣ. Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα και οι δυο τράπεζα αδυνατούν να συγκεντρώσουν το ελάχιστο όριο του 10% και κατά συνέπεια το ΤΧΣ θα καταστεί –το οποίο θα καλύψει τις αυξήσεις- ο μεγαλύτερος μέτοχος και των δυο τραπεζών.

Έτσι την Δευτέρα το πρωί αναμένεται η σύγκλιση των γενικών συνελεύσεων των δυο τραπεζών ώστε μέχρι το τέλος Απριλίου να έχουν ληφθεί όλες οι σχετικές αποφάσεις. Μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι αυξήσεις όλων των συστημικών τραπεζών.kathimerini.gr


thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .