>

Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

Facebook: Θες να στείλεις μήνυμα σε celebrity; Θα πληρώσεις!

Θες να στείλεις μήνυμα στην Adele στο Facebook; Τότε πρέπει να πληρώσεις! Αυτό σκέφτηκαν στην Βρετανία -και όχι μόνο- και το εφάρμοσαν.Σύμφωνα με τον Guardian η γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης έχει ενεργοποιήσει πιλοτικά την λειτουργία αποστολής μηνυμάτων σε άλλους, που δεν είναι «φίλοι» σας, αλλά με ένα μικρό χρηματικό αντίτιμο. Βέβαια όσο πιο γνωστός είναι αυτός που θέλετε να του στείλετε μήνυμα, τόσο μεγαλύτερη είναι η χρέωση. Η λειτουργία έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται στην Ελλάδα και σε άλλες 36 χώρες.


Όταν θες να στείλεις μήνυμα σε κάποιον που δεν είστε «συνδεδεμένοι» τότε το μήνυμά σου θα πάει στην κατηγορία «Άλλα» και υπάρχει το ενδεχόμενο να μην το διαβάσει ο άλλος ποτέ. Όμως το Facebook δίνει την δυνατότητα στους χρήστες με μια μικρή χρέωση να στείλεις μήνυμα σε κάποιον και να πάει το κείμενό σου απευθείας στα «Εισερχόμενα».


Αποκαλυπτικό είναι το ρεπορτάζ του Guardian, στο οποίο αναφέρεται το πόσο θα κοστίσει σε κάποιον να στείλει ένα μήνυμα σε μια διασημότητα. Χαμηλότερη χρέωση έχουν τα μηνύματα με παραλήπτες άτομα όπως ο δημοσιογράφοι, αλλά η χρέωση ανεβαίνει στα celebrity.


Εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε στον Guardian πως «η λειτουργία ενεργοποιήθηκε πιλοτικά σε ένα ποσοστό χρηστών. Δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα ούτε καν για την επέκτασή της σε όλους τους χρήστες σε αυτές τις 36 χώρες, κάτι που θα εξαρτηθεί από το τι εντυπώσεις θα αφήσει».


Ωστόσο η συγκεκριμένη λειτουργία ενδεχομένως να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου, καθώς μπορεί να αρχίσουν οι χρεώσεις για πιο βασικές λειτουργίες των χρηστών.


Για παράδειγμα εάν δεν είσαι φίλος με τον ιδρυτή του Facebook, Mark Zuckerberg και μένεις στις ΗΠΑ και θες να του στείλεις μήνυμα, θα εμφανιστεί το εξής παράθυρο διαλόγου:


Με άλλα λόγια πρέπει να πληρώσει κάποιος 100 δολάρια για να του στείλει ένα απευθείας μήνυμα...

thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .