>

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

H AEK αποχαιρετά τη superleague!

Με την απόφαση αυτή, η ΑΕΚ υποβιβάζεται στη Football League, ωστόσο μπορεί να ελπίζει σε ανατροπή της, με την έφεση που θα υποβάλλει και η οποία θα εκδικαστεί πιθανότατα την επόμενη Τετάρτη στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ...
 Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η πειθαρχική επιτροπή δέχεται απολύτως τα όσα αναφέρει στο φύλλο αγώνα ο Σταύρος Τριτσώνης περί αδυναμίας να συνεχιστεί το ματς λόγω καταστροφών. Συνεπώς, απορρίπτει την ένσταση της ΑΕΚ για αντικανονική διακοπή του αγώνα, καθώς τη θεωρεί αποκλειστικώς υπαίτια, διότι «παρέλειψε να λάβει τα προσήκοντα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα και για την εν γένει τήρηση της τάξης».

Έτσι επιβάλλει στην ΑΕΚ τις ποινές του άρθρου 21, παράγραφος 4 του ΚΑΠ και αφαιρεί τρεις βαθμούς από το φετινό πρωτάθλημα και δύο από το επόμενο. Παράλληλα, της επιβάλλει 4.000 ευρώ πρόστιμο για άναμμα πυρσών, ρήψη κροτίδων, παρουσία μη διαπιστευμένων προσώπων στα αποδυτήρια και εξύβριση των ποδοσφαιριστών του Πανθρακικού.

Αναφορικά με την απορία που έχουν πολλοί, γιατί δεν τιμωρήθηκε η ΑΕΚ με βαρύ πρόστιμο (40.000-240.000) και τιμωρία της έδρας (2-4 αγωνιστικές) που προβλέπονται στο άρθρο 15, παράγραφος 4 του Πειθαρχικού Κώδικα περί «εισόδου στον αγωνιστικό χώρο που συνοδεύεται από βιαιοπραγίες και φθορές», η πειθαρχική επιτροπή δίνει μια νομική ερμηνεία, εφαρμόζοντας την «αρχή της απορρόφησης» που συναντάται στο χώρο του ποινικού δικαίου.

Η πειθαρχική επιτροπή αναφέρει στο σκεπτικό ότι δεν πρέπει να επιβληθούν αυτές οι ποινές καθώς θεωρεί πως όλα τα γεγονότα αποτελούν μια «ενιαία πράξη» που γίνεται κατ’ εξακολούθηση (είσοδος οπαδών). Θεωρεί πως υπάρχει «φαινομενική συρροή» με αποτέλεσμα οι πράξεις να «καλύπτονται πλήρως και άρα να απορροφώνται από τη διάταξη του ΚΑΠ περί αφαίρεσης βαθμών».

Και καταλήγει: «Αν επομένως επιβάλλονταν και οι προβλεπόμενες από το άρθρο 15, παράγραφος 4 του πειθαρχικού κώδικα, ποινές, τότε η ΠΑΕ ΑΕΚ θα τιμωρείτο διττώς (δύο φορές με δύο μορφές ποινών) για την ίδια κατ’ ουσία πειθαρχική παράβαση».


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε την παρακάτω απόφαση στο πλαίσιο των συναντήσεων της 29ης Αγωνιστικής:

ΠΑΕ ΑΕΚ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 14/4/2013 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα καθώς και την υπ΄αριθ. 1003/1/64-μβ Έκθεση την Αστυνομίας». Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης: «Με βάση την από 16-4-2013 ένσταση σας κατά της αντικανονικής διακοπής του αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ – ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ που τελέσθηκε στις 14-4-2013, καλείσθε την Πέμπτη 18-4-2013 και ώρα 13.00 κατά την εκδίκασή της προκειμένου να την υποστηρίξετε».
Συνεκδικάζει την πειθαρχική δίωξη, την ένσταση και τις παραπάνω πρόσθετες παρεμβάσεις.

Απορρίπτει την από 16-4-2013 ένσταση της ΠΑΕ ΑΕΚ περί αντικανονικής διακοπής του πιο πάνω ποδοσφαιρικού αγώνα.

Δέχεται ότι η εγκαλουμένη τέλεσε τις αποδιδόμενες σ’ αυτήν πράξεις.

Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΕΚ : α) χρηματική ποινή δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ για την 1η εξ αυτών (άναμμα πυρσών), β) χρηματική ποινή δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ για τη 2η πράξη (ρίψη κροτίδων) και γ) χρηματική ποινή τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ για την 3η πράξη (παρουσία μη διαπιστευμένων προσώπων στα αποδυτήρια και εξύβριση των ποδοσφαιριστών της φιλοξενούμενης ομάδας).

Δέχεται ότι ο αγώνας διεκόπη από υπαιτιότητα της εγκαλουμένης ΠΑΕ και θεωρεί ότι α) η εγκαλουμένη ΠΑΕ ηττήθηκε με τέρματα 0-3, β) τιμωρεί αυτήν με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα για τις 4η και 5η πράξεις πειθαρχικού κατηγορητηρίου (άρθρο 21 παρ. 3 περιπ. β΄ και παρ. 4 του ΚΑΠ /ΕΠΟ).
Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΕΚ τη συνολική πειθαρχική χρηματική ποινή των τεσσάρων χιλιάδων (4.000) ευρώ (3.000 + 500 + 500) 

thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .