>

Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

«Iliatoras of London»ο Αδωνις και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ...

 Θύελλα εξακολουθεί να προκαλεί η καταγγελία του βουλευτή της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη ότι σκάφος της οικογένειας
Καμμένου, υπό την ονομασία «Iliatoras of London» είναι εγγεγραμμένο σε εταιρεία offshore προκειμένου ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ να γλιτώνει φόρους, όπως λέει.
Οπως αναφέρουν τα «Νέα», σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσίασε ο Αδωνις Γεωργιάδης, το πολυτελές σκάφος Iliatoras of London, μάρκας Ferreti, μήκους 17,19 μέτρα, ανήκει στην offshore εταιρεία Cass Corporation Limited, η οποία φέρεται να έχει την έδρα της στην οδό Hill 7, στην περιοχή Douglas της Νήσου Μαν, ανάμεσα στην Ιρλανδία και στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Επισημαίνεται ότι με απόφαση του Δεκεμβρίου 2011 για την ανταλλαγή φορολογικών δεδομένων, η Νήσος Μαν περιλαμβανόταν στη λίστα των 47 κρατών που δεν συνεργάζονταν με την Ελλάδα.
Συνδεόμενοι στην offshore που φέρεται να σχετίζεται με το σκάφος αναψυχής, σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσίασε ο Αδωνις Γεωργιάδης, εμφανίζεται ο Michael Doyle για λογαριασμό της εταιρείας Beemac και η Belinda Lanyon για λογαριασμό της Cara Consultans Limited. Και οι δύο συνδεόμενοι πάντως εμφανιζονται ως διαχειριστές σε πληθώρα offshore εταιρειών.
«Τις μετοχές τις έχουν οι δύο Αγγλοι ως πληρεξούσιοι, αλλά πού είναι το χαρτί της ιδιοκτησίας;» διερωτάται ο κ. Γεωργιάδης και υποστηρίζει ότι ο Πάνος Καμμένος «έχει ορίσει τον πατέρα του ως χρήστη και τον εαυτό του ως σκίπερ για να γλιτώνει τους φόρους».
«Ως υπουργός ο κ. Καμμένος θέριζε το Αιγαίο με αυτό το σκάφος, όλοι ξέρουν ότι είναι δικό του» σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ.
Από την πλευρά του ο κ. Καμμένος επιτέθηκε εναντίον της ΝΔ κάνοντας λόγο για «χαλκεία της Συγγρού» που ρίχνουν λάσπη εναντίον του. Αρνείται μάλιστα ότι κατέχει το σκάφος με το όνομα Iliatoras of London, και σε γραπτή του ανακοίνωση αναφέρει ότι «πρόκειται για παροπλισμένο σκάφος αναψυχής 20 ετών υπό αγγλική σημαία Ευρωπαϊκής Ενωσης, που κατέχει ο Ηλίας Καμμένος (ο πατέρας του) από το 1993, δηλωμένο και φορολογημένο στις ελληνικές Αρχές και πληρωμένο σε ελληνική τράπεζα».
Ο κ. Καμμένος προειδοποιεί ακόμη ότι θα οδηγήσει στην ποινική και αστική δικαιοσύνη «τους συκοφάντες των παρθένων Νήσων της Συγγρού και τα μέσα που αναπαράγουν μετά τη διάψευσή του τη λάσπη».

 {.iefimerida}.
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .