>

Σάββατο, 6 Απριλίου 2013

Μια ταινία μικρού μήκους για... τη Χρυσή Αυγή(trailer)

 Μια ταινία μικρού μήκους, διάρκειας 29 λεπτών, με τίτλο "Dichotomous" επικεντρώνεται στην άνοδο και εξέλιξη της Χρυσής Αυγής στη Βόρεια Αμερική.
Σκηνοθέτες και παραγωγοί της ταινίας είναι οι Ελληνοκαναδοί κινηματογραφιστές Φίλιππος Μπαλαμπάνος και Πίτερ Τζέιμς. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα σε κινηματογράφο του Μόντρεαλ το Σάββατο 6 Απριλίου, στις 7 μ.μ, και θα είναι αφιερωμένη στους Έλληνες. Μέρος των εσόδων της θα προσφερθούν στο πρόγραμμα "Ελπίδα για την Ελλάδα", που συγκεντρώνει πόρους βοήθειας για τη χώρα.
Η ταινία εστιάζει στον φωτογράφο Νικ Δύσμας (Πίτερ Τζέιμς) έναν Ελληνοκαναδό φωτορεπόρτερ, που μόλις έχει επιστρέψει από την Ελλάδα, όπου μέσα από τον φακό του για έναν χρόνο κατέγραφε την άνοδο της Χρυσής Αυγής. Φτάνοντας στο Μόντρεαλ, με τις εικόνες της βίας έντονες ακόμη στο μυαλό του και νωπές στη μνήμη της φωτογραφικής του μηχανής, ο Τζέιμς γίνεται μάρτυρας σκηνής ξυλοδαρμού μαύρου πολίτη στο δρόμο, από τον επικεφαλής της ακροδεξιάς οργάνωσης στο Μόντρεαλ, τον αποκαλούμενο "αρχηγό" (Κωνσταντίνος Κουρτίδης), και έναν σύντροφό του.
Ο φωτογράφος απαθανατίζει τις σκηνές, αλλά "συλλαμβάνεται" από τους Χρυσαυγίτες. Οι διάλογοι ανάμεσα στον φωτογράφο και τους "δημίους" του έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Σημειώνεται ότι η ταινία αποτελεί μέρος τριλογίας, της οποίας το πρώτο φιλμ είχε τίτλο "Pseudocracy" και θα προβληθεί στην επίσημη επιλογή των ταινιών του φεστιβάλ Greek Film & Foto Week, που θα πραγματοποιηθεί στο Τορόντο τον Μάιο από το ελληνοαμερικανικό Ίδρυμα.
Οι δύο δημιουργοί του φιλμ δήλωσαν: "Το φιλμ απογυμνώνει το υπερεθνικιστικό, υπερδεξιό κόμμα. Καταγόμενοι από ελληνικές ρίζες, έναν χρόνο αφότου η Χρυσή Αυγή έχει εκλεγεί επίσημα στη Βουλή, διαπιστώνουμε πως ουσιαστικά κανείς δεν έχει καταδείξει τους πραγματικούς κινδύνους από την ύπαρξη αυτής της ομάδας. Μπορεί να έχουν γίνει δεκάδες δημοσιογραφικές αναφορές, αλλά θεωρήσαμε ότι χρειαζόταν να εξερευνήσουμε τη φασιστική ιδεολογία της ομάδας, που διαχέει τα μηνύματά της σε όλο τον πλανήτη".


πηγή: ΑΜΠΕ
.seleo.
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .