>

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013

Τα 20 επαγγέλματα που ανοίγουν με νόμο - εξπρές

 Με διαδικασίες-εξπρές το οικονομικό επιτελείο προχωρά σε πλήρες άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων και απελευθέρωση αγορών με στόχο την τόνωση της απασχόλησης και τη μείωση των τιμών.

Σύμφωνα με μελέτες το όφελος από το άνοιγμα των 20 επαγγελμάτων μπορεί να είναι ως και 4 δισεκατομμύρια ευρώ, καθώς η αύξηση του ΑΕΠ που θα προκύψει μπορεί να φτάσει και το 2,1%. Έτσι η κυβέρνηση μέχρι τον Ιούλιο αναμένεται να φέρει νέα νομοθετική ρύθμιση για το άνοιγμα των επαγγελμάτων αυτών.

Στο μέτωπο των αγορών, σύμφωνα με το «Έθνος», προωθείται μεταξύ των άλλων η μερική απελευθέρωση της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων, η απελευθέρωση των υπεραστικών οδικών μεταφορών (ΚΤΕΛ), η κατάργηση του ελάχιστου μετοχικού κεφαλαίου ίδρυσης ΕΠΕ και ο περιορισμός των διαδικασιών έκδοσης οικοδομικής άδειας.

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν δικηγόροι και δικηγορικές εταιρίες, συμβολαιογράφοι, ορκωτοί ελεγκτές, λογιστές, μηχανικοί, ενεργειακοί επιθεωρητές, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, φροντιστήρια ξένων γλωσσών, ιατρικά επαγγέλματα και κέντρα, οδοντίατροι, φυσικοθεραπευτές, αλλά και ταξί, φορτοεκφορτωτές, ξεναγοί και ταξιδιωτικοί πράκτορες, εταιρείες συμβούλων, γραφεία ευρέσεως εργασίας, διανομείς τύπου, καπνοπώλες και εκτελωνιστές.


{.protothema}
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .