>

Παρασκευή, 3 Μαΐου 2013

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ Μάρκο επιλέγει το 29% των Γερμανών


Αμεση επιστροφή στο μάρκο επιθυμεί το 29% των Γερμανών, ενώ το ρεύμα απόρριψης της ιδέας εξόδου από την ευρωζώνη καταγράφεται στο 69%. Αυτά είναι τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Infratest-dimap, η οποία παρουσιάστηκε από το πρώτο κανάλι της
κρατικής τηλεόρασης ARD και που καταδεικνύει μία τάση αυξανόμενου ευρωσκεπτικισμού στη Γερμανία.
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) συγκεντρώνουν ποσοστό 40%, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) 26%, οι Πράσινοι 15%, η Αριστερά 7%, οι Φιλελεύθεροι (FDP) 4% - βρίσκονται κάτω από το 5% που αποτελεί το όριο εισόδου στην Βουλή – και το νεοσύστατο κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) παραμένει 3%.
Η δημοσκόπηση εκτείνεται και στον «γερμανικό» τελικό του Champions League: Το 58% προτιμά να κερδίσει το κύπελλο η Ντόρτμουντ και μόλις το 27% τάσσεται υπέρ της Μπάγερν, αν και η δεύτερη κρίνεται ως φαβορί (κατά 59% έναντι 28%).
Στο μεταξύ, σύμφωνα με έρευνα της Metallrente για λογαριασμό της εφημερίδας Frankfurter Rundschau, οι νέοι της Γερμανίας εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι για το μέλλον τους: το 95% στις ηλικίες 17-27 ετών αισθάνεται σιγουριά για το μέλλον και 1 στους 3 θεωρεί ότι δεν θα μείνει ποτέ άνεργος.

.imerisia.
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .