>

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

ΕΠΑΜ: Πόσες νίκες μπορεί να κρύβει μια δικαστική απόφαση!

 Δείτε τί έγινε στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, κατά την εκδίκαση της προσωρινής διαταγής ασφαλιστικών μέτρων, που αφορά στην αγωγή που κατέθεσε το Ε.ΠΑ.Μ κατά του υπουργού
Οικονομικών κ.Στουρνάρα.
Ακούστε την αγόρευση του δικηγόρου Μ.Μαρινάκου που συγκλόνισε δικαστή και παρευρισκόμενους.
Αίτημα που έγινε δεκτό από τον δικαστή, αλλά με την προϋπόθεση ότι η εξέταση της υπόθεσής μας θα μετατίθετο για αργότερα χρονικά, αφού δηλαδή εξετάζονταν πρώτα όλες οι υπόλοιπες υποθέσεις. Η πρώτη νίκη ήταν δική μας και φυσικά κανείς από τους παρευρισκόμενους δεν σκέφτηκε την κούραση από την πολύωρη αναμονή.

Η διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, στην αίθουσα 2 του κτιρίου 5, με έναν δικαστή, νέο σε ηλικία, ο οποίος αν και στην αρχή φάνηκε προκατειλημμένος απέναντί μας, κάνοντας λόγο για "στημένο σόου", στη συνέχεια εξέπληξε με την απόφασή του να μην κάνει δεκτή την παρουσία του Ελληνικού Δημοσίου, μέσω εξουσιοδοτημένης δικηγόρου, η οποία εξέφρασε το σκεπτικό ότι το Δημόσιο έχει έννομο συμφέρον να παρίσταται. Μάλιστα ο δικαστής έγραψε στα πρακτικά ότι ο υπουργός Οικονομικών και ο γ.γ. του ΚΕΠΥΟ, κατά των οποίων στρέφεται η Αγωγή, ήταν απόντες.

Στη συνέχεια, ήταν η ώρα μας να "ψηλώσουμε" και να αισθανθούμε ότι όλος αυτός ο αγώνας και η προσμονή μηνών άξιζε και αξίζει, όταν το λόγο πήρε ο δικηγόρος μας και συναγωνιστής, Μάριος Μαρινάκος, και ξεκίνησε την αγόρευσή του.

Μια ομιλία που μας συγκίνησε αλλά και που μας εξέφρασε απόλυτα. Αγόρευση με επιχειρήματα και εμπεριστατωμένη με αποφάσεις δικαστηρίων, επίσημα έγγραφα οργανισμών, μαρτυρίες και δημοσιεύματα, η οποία καθήλωσε το κοινό αλλά κυρίως τον ίδιο τον δικαστή που δεν διέκοψε ούτε μια στιγμή προκειμένου να συντομεύσει τη διαδικασία.

Δεν είναι δυνατό να περιγράψουμε αυτά που νιώσαμε μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τις επευφημίες, μια λέξη κυριαρχούσε στα χείλη όλων. Νικήσαμε!
Και φυσικά δεν εννοούσαμε την απόφαση του δικαστή. Ξέραμε ότι οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ μας.

Αλλά αυτό που κατακτήσαμε εκεί, (και είναι σίγουρο ότι το ένιωσαν όσοι παρευρέθηκαν),είναι το δίκιο και η αλήθεια, είναι το δικαίωμα να έχουμε φωνή, είναι η άσκηση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων, είναι η πίστη μας στη δικαιοσύνη ως βάση της δημοκρατίας και της ισονομίας, (ακόμη και όταν οι λειτουργοί της το ξεχνούν), είναι η αντίσταση στην επικρατούσα άποψη ότι "δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τους μεγάλους και είναι όλοι πουλημένοι", που κρατά, σκυφτούς, μεγάλο κομμάτι του λαού μας και των λειτουργών της δικαιοσύνης, αλλά είναι και η ενότητα μας σε δράσεις βαθιά πολιτικές και η βαθιά δύναμη για να συνεχίσουμε ακόμα πιο πολλοί και πιο δυνατοί σε έναν δίκαιο αγώνα, απάντηση σε μια ανούσια συμβιβασμένη ζωή.

Η απόφαση του δικαστή ήταν η αναμενόμενη. Αρνητική.

Αλλά υπενθυμίζουμε ότι αυτή είναι μόνο η πρώτη μάχη σε δικαστική αίθουσα. θα ακολουθήσουν και άλλες και όλες τους σημαντικές. Η παρουσία όλων μας είναι καθοριστικά σημαντική. Επόμενος σταθμός ο Σεπτέμβριος όπου θα εξεταστεί η αίτηση Αναστολής με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων. Η ουσία της αγωγής θα εκδικαστεί στις 17/12/2015.
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .