>

Τρίτη, 14 Μαΐου 2013

Aπορρίφθηκαν οι ενστάσεις στην υπόθεση του Ακη Τσοχατζόπουλου

 Την απόρριψη όλων των βασικών ενστάσεων που υπέβαλε η υπεράσπιση των κατηγορουμένων στην υπόθεση του Ακη Τσοχατζόπουλου, αποφάσισε το Τριμελές
Εφετείο Κακουργημάτων.
 Οπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Φ. Κατσιγιάννης, το δικαστήριο έκρινε νομικά αβάσιμη την ένσταση περί εξάλειψης του αξιόποινου λόγω παραγραφής του βασικού αδικήματος, που είναι η δωροδοκία. Στο σκεπτικό του, επικαλέστηκε και τον νέο νόμο για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ο οποίος δεν θέτει πλεον ως προϋπόθεση τη δίωξη του υπαίτιου για βασικό αδίκημα.
Αντίστοιχα απορρίφθηκαν οι ενστάσεις για ακυρότητα της προδικασίας, για την κλήτευση Τσοχατζόπουλου, για την εκκρεμοδικία κ.α.
Με την απόφασή του, το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει κατά την πρόοδο της διαδικασίας επί της ενστάσεως της Βίκυς Σταμάτη για τον τόπο τέλεσης της αποδιδόμενης σε αυτήν νομιμοποίησης εσόδων, από παράνομη δραστηριότητα. Αν δηλαδή είναι η Ελλάδα ή η Ελβετία.
Η υπεράσπιση του πρώην υπουργού υπέβαλε αίτημα για την κλήση του ΚΥΣΕΑ -της επίμαχης περιόδου- προσθέτοντας στους μάρτυρες που ζητά να κληθούν και τους πρώην υπουργούς Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο αλλά και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη ο οποίος το 2009 ειχε αντιπαρατεθεί στη Βουλή με τον τότε υπουργό Βαγγ. Βενιζέλο για το θέμα των υποβρυχίων. Με το αίτημα του πρώην υπουργού συντάχθηκε ο συγκατηγορούμενός του, πρώην γγ του ΥΠΕΘΑ Γιάννης Σμπώκος.
Η Πολιτική Αγωγή είπε στο δικαστήριο, ότι δεν συναινεί στο αίτημα επιφυλασσόμενη να τοποθετηθεί, όταν της δοθεί ο λόγος.
Η διδικασία θα συνεχιστεί αύριο το πρωί.
.ethnos.
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .