>

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013

Ρουπακιώτης: Τα πράγματα είναι σοβαρά με τη Χρυσή Αυγή

Την πεποίθηση πως αν θέλει το πολιτικό σύστημα να αποκρούσει τον νεοναζισμό όσο είναι ακόμη νωρίς, θα πρέπει να πράξει, σε επίπεδο κοινωνίας, θεσμών, κυβέρνησης και κομμάτων εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Αντώνης Ρουπακιώτης, μιλώντας στη ΝΕΤ«Οι πράξεις ήταν τόσο βάναυσες σε βάρος του κοινοβουλευτικού θεσμού, του κοινοβουλίου και των βουλευτών ώστε να θέτουν σε εγρήγορση εκείνους που διαχειρίζονται τα κοινά», υπογράμμισε, ως προς τα γεγονότα της Παρασκευής στη Βουλή.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε ότι το προωθούμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο δεν έχει ταυτότητα και δεν φωτογραφίζει κανέναν: «θέτει όρια και ο εισαγγελέας θα έχει το λόγο γι' αυτούς που παραβιάζουν το νόμο, το σύνταγμα και τις διεθνείς συμβάσεις και τα δικαστήρια στη συνέχεια θα κρίνουν τις πράξεις τους».

Σημείωσε δε πως κατά τη γνώμη του πρόκειται για την επιεικέστερη νομοθετική πρόταση σε σχέση με ό,τι εφαρμόζεται σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Παράλληλα, ο Αντ.Ρουπακιώτης εξέφρασε χαρακτηριστικά την άποψη πως κανένα κόμμα δεν δικαιούται να αντιμετωπίζει το φάσμα του νεοναζισμού, της αμφισβήτησης των πανανθρώπινων δικαιωμάτων, όποιων πολιτών και αν αμφισβητούνται, με εκλογικά κριτήρια.

Σχολιάζοντας τις εισηγήσεις περί απαγόρευσης της Χρυσής Αυγής, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι το Σύνταγμα δεν παρέχει τέτοια δυνατότητα, ωστόσο, υπάρχουν νόμοι οι οποίοι τιμωρούν πράξεις βίας ή άλλες συμπεριφορές και μέσω αυτών μπορούν να παραπεμφθούν σε δίκη βουλευτές οι οποίοι τυχόν τους παραβιάζουν.

enet.gr
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .