>

Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013

Χαμαλίδης: “Εδώ και αρκετό καιρό υπάρχουν οι προϋποθέσεις να έχουμε φθηνότερο νερό στο Δήμο Ορεστιάδας”

 Το πόσιμο νερό είναι κοινωνικό αγαθό και ανήκει σε όλους. Το έχουν ανάγκη όλοι οι άνθρωποι γι’ αυτό και πρέπει να είναι προσιτό σε όλους.

Η Δ.Ε.Υ.Α. Ορεστιάδας έχει την ευθύνη για την παροχή πόσιμου νερού και την αποχέτευση κι επεξεργασία των ακάθαρτων νερών. Έχει επίσης την ευθύνη της τιμολογιακής πολιτικής η οποία τελικά εγκρίνεται από το Δημοτικό Συμβούλιο...

Οι επώδυνες μεταβολές που έχουν συμβεί σ’ όλα τα επίπεδα, στον δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα, έχουν δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να γίνει το τιμολόγιο της ΔΕΥΑΟ φθηνότερο.

Είναι πάγια λαϊκή απαίτηση η μείωση της τιμής του κυβικού του πόσιμου νερού. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι, από τις αρχές του 2013 υπάρχουν οι προϋποθέσεις αλλά και η δυνατότητα για γενναία μείωση του τιμολογίου του νερού.

Κι επειδή ούτε λαϊκιστές είμαστε ούτε τσάμπα μάγκες, καταθέτουμε ότι η απώλεια των εσόδων από την μείωση του τιμολογίου του νερού, μπορεί να αντισταθμιστεί ως εξής:

1. Με τη μείωση έως και τον μηδενισμό του διοικητικού κόστους (αμοιβές προέδρου και αντιπροέδρου). Με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου (3ο Μνημόνιο), από τις αρχές του 2013 έπρεπε να μειωθούν 50% οι αμοιβές προέδρου και αντιπροέδρου. Αν δε, σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αποδειχθεί ότι δε δικαιούνται αντιμισθία, τότε θα έχουμε το μηδενισμό του.

2. Με την μείωση του μισθολογικού κόστους των εργαζομένων που από τις αρχές του 2013 έχει επιβληθεί από το μεσοπρόθεσμο. 

3. Με την κατάργηση της ιδίας συμμετοχής της ΔΕΥΑΟ (0%) σε συγχρηματοδοτούμενα έργα από το ΕΣΠΑ. Ήδη υπάρχει τεράστια εξοικονόμηση χρημάτων από περσινή πρόβλεψη.

Με τις μεταρρυθμίσεις στην τιμολογιακή της πολιτική, πιστεύουμε ότι η ΔΕΥΑΟ θα ανταποκριθεί επιτέλους στον καταστατικό της σκοπό, που αποτυπώνεται στον ιδρυτικό Νόμο 1069/1980, όπου ορίζεται ότι η ΔΕΥΑ είναι κοινωφελής επιχείρηση ανταποδοτικού χαρακτήρα, κάτι το οποίο συνεπάγεται ότι οποιαδήποτε κερδοφορία ή σημαντικό αποθεματικό της επιχείρησης, πρέπει να μετακυλίεται στους δημότες υπό την μορφή της μείωσης των τιμολογίων.
Οι πολίτες το δικαιούνται. 

Περιμένουμε άμεσα τις πρωτοβουλίες του δημάρχου.


Χαμαλίδης Λευτέρης
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ»
 alexpolisonline
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .