>

Κυριακή, 5 Μαΐου 2013

Συρία: “Είμαστε πλέον σε εμπόλεμη κατάσταση με το Ισραήλ”

 Η επίθεση της Κυριακής εναντίον στρατιωτικού ερευνητικού κέντρου κοντά στην Δαμασκό συνιστούν «κήρυξη πολέμου», δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN ο υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Φάισαλ αλ Μέκνταντ.
Ο κ. Μέκνταντ πρόσθεσε ότι η επίθεση αυτή
αποτελεί απόδειξη ότι το Ισραήλ έχει συμμαχήσει με τους Σύρους αντάρτες. Η Συρία, υπογράμμισε ο ίδιος, θα προβεί σε αντίποινα κατά του Ισραήλ στη χρονική στιγμή και με τον τρόπο που θελήσει η ίδια.
Το συριακό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε παράλληλα ότι η επίθεση «σε θέσεις που ανήκουν στις ένοπλες δυνάμεις συνιστούν απόδειξη της συνεργασίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τρομοκρατικές ομάδες που ανήκουν στο Μέτωπο Αλ Νόσρα, μια από τις πτέρυγες της Αλ Κάιντα», μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.
Την ίδια ώρα, ο Ισραηλινός Ραδιοσταθμός μετέδωσε επικαλούμενος έναν μη κατονομαζόμενο δυτικό διπλωμάτη, ότι οι αεροπορικές επιδρομές κοντά στην Δαμασκό είχαν στόχο ένα φορτίο με προχωρημένης τεχνολογίας ιρανικούς πυραύλους, οι οποίοι φέρεται ότι προορίζονταν για την σιιτική οργάνωση του Λιβάνου Χεζμπολάχ. Οι πύραυλοι αυτοί, τύπου Fatah-110, έχουν βεληνεκές 300 χιλιομέτρων.
Ο ραδιοσταθμός πρόσθεσε ότι οι αεροπορικές δυνάμεις κατέστρεψαν τα όπλα αυτά επειδή θα έθεταν σε κίνδυνο το Ισραήλ, δίνοντας στην Χεζμπολάχ ένα πλεονέκτημα στην περίπτωση άλλης μιας σύγκρουσης με το εβραϊκό κράτος.


Πηγή: naftemporiki.gr

thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .