Headlines News :

Ordered List

Home » » Η απάντηση Βορίδη σε ενδεχόμενη επιστροφή στη ΝΔ του Καρατζαφέρη

Η απάντηση Βορίδη σε ενδεχόμενη επιστροφή στη ΝΔ του Καρατζαφέρη

Written By dnews on Κυριακή, 12 Μαΐου 2013 | 12.5.13


Με την επιστροφή του Αντώνη Σαμαρά από την Κίνα, στα τέλη της εβδομάδας, θα ξεκινήσουν ουσιαστικά και οι διεργασίες στο εσωτερικό της Κεντροδεξιάς, προκειμένου – όπως τονίζουν έμπειρα κομματικά στελέχη –
το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου, να εκπέμπει όχι μόνο το μήνυμα της ανανέωσης αλλά και να σηματοδοτεί την αμφίπλευρη ιδεολογική και πολιτική διεύρυνση της συντηρητικής παράταξης της χώρας. 

Τακτικοί συνομιλητές του πρωθυπουργού πιστοποιούν ότι η προσπάθεια που θα καταβληθεί είναι – και μέσω συγκεκριμένων προσώπων και μέσω πολιτικών πρωτοβουλιών – η ΝΔ να κυριαρχήσει στο πολιτικό σκηνικό, αυξάνοντας και τα ποσοστά επιρροής της στο εκλογικό σώμα, στα επίπεδα του 2009.

Ήδη, η κίνηση του πρωθυπουργού να προτείνει στον προερχόμενο από την Αριστερά και με συγκεκριμένη διαδρομή στο ΠΑΣΟΚ, Β. Παπαχρήστο τη θέση του αναπληρωτή μόνιμου αντιπροσώπου της χώρας στον ΟΟΣΑ αποτελεί – σύμφωνα με στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου – το πρώτο σαφές δείγμα των προθέσεων του κ. Σαμαρά. «Θα ακολουθήσουν και άλλα βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση» διαβεβαιώνουν τα ίδια πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους της Κυριακής, η επόμενη κίνηση θα γίνει προς τον χώρο της Δεξιάς και συγκεκριμένα προς τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη. Ο κ. Σαμαράς προσανατολίζεται στο να προσκαλέσει τον κ. Καρατζαφέρη στο συνέδριο της ΝΔ, μία κίνηση που θα παραπέμψει προφανώς σε έναν καταρχάς «πολιτικό αρραβώνα», ο οποίος θα εξελιχθεί σε «γάμο» στις επόμενες εκλογές, οποτεδήποτε κι αν αυτές γίνουν. 

Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δίνει το στίγμα των δικών του προθέσεων, με δήλωση που κάνει στο «Έθνος της Κυριακής», για το συνέδριο και τον ρόλο που αυτό θα πρέπει να διαδραματίσει στις εξελίξεις στην Κεντροδεξιά. «Το συνέδριο της ΝΔ δεν μπορεί να είναι ένα εσωστρεφές συνέδριο σαν τα προηγούμενα. Πρέπει να είναι ένα συνέδριο που θα χαράξει προοπτική μίας άλλης πολιτικής προσέγγισης των αναγκών του τόπου. Η “μία από τα ίδια” θα απογοητεύσει το σύνολο του αστικού κόσμου και θα ανοίξει τα πανιά στους έξαλλους και επιπόλαιους». 

Είναι σαφές ότι ο κ. Καρατζαφέρης διατηρεί μεν την αυτονομία των θέσεων και των προτάσεών του, αλλά ταυτόχρονα δεν είναι αρνητικός ως προς μια πολιτική συνεργασία με τη ΝΔ, από την οποία άλλωστε ξεκίνησε και την πολιτική του διαδρομή. Σε ερώτηση για το εάν ο κ. Καρατζαφέρης θα παραστεί στο συνέδριο του Ιουνίου, «κύκλοι» του ΛΑΟΣ ανέφεραν με νόημα: «Ο πρόεδρος ούτε αφελής είναι ούτε στείρα αντίληψη έχει για τις απαιτήσεις του σήμερα». 

Γ. Καρατζαφέρης: Πρέπει να σκεφτόμαστε το εθνικό συμφέρον 

Με δήλωση του ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ σημειώνει με νόημα:  «Πρέπει όλοι σε αυτόν τον τόπο να σκεφτόμαστε με γνώμονα όχι το συμφέρον των κομμάτων, αλλά το τι υπηρετεί το Έθνος. Ο ΛΑ.Ο.Σ. μένει σταθερός στο δόγμα : "εν οίδα, την πατρίδα"». 

Μ. Βορίδης: «Κάθε βοήθεια απ όπου κι αν προέρχεται είναι καλοδεχούμενη» 
Σε δηλώσεις του στο Βήμα Fm ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ δεν΄ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο επιστροφής του Γ. Καρατζαφέρη στη ΝΔ «Η προσπάθεια που κάνει ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση εθνικής ενότητας είναι τεράστια. Κάθε βοήθεια απ όπου και αν προέρχεται η οποία θα διευρύνει το μέτωπο των ανθρώπων που στηρίζουν την συγκεκριμένη πολιτική είναι καλοδεχούμενη. Ωστόσο το θέμα της διεύρυνσης την χειρίζεται προσωπικά ο Πρωθυπουργός» είπε χαρακτηριστικά ο Μ. Βορίδης.

 .real.

thrakisnews@gmail.com
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Video

Template Information

Psichogios

thraki tv

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011. The Best d news - All Rights Reserved
Template Design by Creating Website Published by Mas Template