>

Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΝΕΣΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΒΑΛΑΣ

Συναντήσεις εργασίας στους Δήμους Νέστου και Καβάλας, με στόχο την ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης των έργων του ΕΣΠΑ, που είναι ενταγμένα στην ΠΕ Καβάλας, και το σχεδιασμό της προγραμματικής περιόδου
2014 – 2020, πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης την Τετάρτη 8 Μαΐου.
Στις συναντήσεις τόσο με τον Δήμαρχο Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη, όσο και με τον Δήμαρχο Καβάλας Κωστή Σιμιτσή, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στα έργα, έγινε καταγραφή των υφιστάμενων προβλημάτων, όπου αυτά υπήρχαν και καθορίστηκαν οι ενέργειες που θα συμβάλλουν στην επιτάχυνση της υλοποίησης τους.
Τον Περιφερειάρχη στις συναντήσεις του συνόδευαν, οι Αντιπεριφερειάρχες Αρχέλαος Γρανάς και Γιώργος Γερομάρκος, ο Προϊστάμενος της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Βασίλης Πιτσινίγκος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

 Αρχέλαος Γρανάς Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και Γιώργος Γερομάρκος 
«Οι συμβασιοποιήσεις έχουν καλύψει κάθε προσδοκία και ζητήσαμε ως ανταπόδοση αυτού του εγχειρήματος, αύξηση της υπερδέσμευσης επιπρόσθετα 170 εκατομμύρια ευρώ», τόνισε ο Περιφερειάρχης. Αιτιολογώντας την συγκεκριμένη απόφαση ο κ. Γιαννακίδης τόνισε πως «το ζητήσαμε γιατί ουσιαστικά η Περιφέρεια ΑΜ-Θ σ’ αυτό το χρόνο, δεν θα μπορούσε να εντάξει κανένα έργο της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου, αφού ουσιαστικά το ΕΣΠΑ έχει κλείσει».
Να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός της συγχρηματοδοτούμενης επιλέξιμης δαπάνης για τα ενταγμένα έργα του Ε.Π «Μακεδονία – Θράκη» 2007-2013, που χωροθετούνται στην ΠΕ Καβάλας είναι 163.595.575 ευρώ. thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .