>

Κυριακή, 5 Μαΐου 2013

Μεσογαίας και Λαυρεωτικής..«Γύρω μας σταυρωτές με ασύλληπτο μίσος»


«Ζούμε το Πάσχα μέσα στην αποπνικτική ατμόσφαιρα μιας κρίσης που καταστρέφει περιουσίες και κόπους μια ολόκληρης ζωής, που ανακατεύει λαούς και θρησκείες, που ισοπεδώνει ιστορίες και παραδόσεις, που
καταργεί ιερές ταυτότητες, που αιφνιδιάζει με αλλεπάλληλα αδιέξοδα και εκβιάζει με παράλογες απαιτήσεις, που, ενώ εμφανίζει τους υπεύθυνους, κρύβει τους πραγματικούς υπαίτιους», τονίζει χαρακτηριστικά στην Πασχαλινή του εγκύκλιο ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος.
Σε άλλο σημείο ο δυναμικός Ιεράρχης αναφέρει ότι «η εικόνα της ζωής μας μοιάζει με μια ατελείωτη Μεγάλη Εβδομάδα και η παρούσα εμπειρία μας με μια απαράκλητη Μεγάλη Παρασκευή.»
«Γύρω μας σταυρωτές με ασύλληπτο μίσος, όχλοι με αδικαιολόγητη πνευματική επιπολαιότητα. Κι εμείς, σαν τους μαθητές του Κυρίου, κάποιοι αρνούμεθα, κάποιοι εγκαταλείπουμε, οι περισσότεροι κρυβόμαστε από φόβο η αμήχανα ‘’βραδείς τη καρδία του πιστεύειν επί πάσιν οις ελάλησαν οι προφήται’’, παραμένοντας στη νάρκη της ολιγοπιστίας μας», προσθέτει χαρακτηριστικά ο κ. Νικόλαος.
Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κάνει λόγο για ελπίδα, τονίζοντας ότι «παρά ταύτα, αδελφοί μου, Χριστός Ανέστη! Όσο και αν φωνάζει ο όχλος, όσο κι αν καρφώνουν οι σταυρωτές, όσο και αν σφραγίζουν τον τάφο οι αρχιερείς και Φαρισαίοι της σύγχρονης εποχής, όσο και αν απουσιάζουν οι μαθητές από τα γεγονότα, όσο και αν η Εκκλησία φαίνεται αδικαιολόγητα να σιώπα, το άγιο Φως αναδύεται από τον Πανάγιο Τάφο και σήμερα, η ελπίδα και η ζωή ανατέλλουν.»
«Δεν θα λυτρωθούμε μόνοι μας. Ο Αναστάς θα μας λυτρώσει. Αυτός θα μας αναστήσει, σε εμάς τοις «εν τοις μνήμασι» των παθών μας θα χαρίσει ζωή», υπογραμμίζει ο Μητροπολίτης Μεσογαίας.
Επίσης ο κ. Νικόλαος τονίζει: «Ως έθνος έχουμε βουλιάξει στην κρίση της πνευματικής μας προδοσίας. Στηρίξαμε την ελπίδα μας στον θεό του χρήματος και αυτός μας πρόδωσε.»
«Καταστρέψαμε τις ευλογημένες μνήμες της ιστορίας μας. Εμπιστευθήκαμε το μέλλον μας στα επίγεια επιτεύγματα. Και αυτά φάνηκαν ανεπαρκή. Απομακρύναμε τον Θεό από την παιδεία μας», προσθέτει ο κ. Νικόλαος.
Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Μεσογαίας σημειώνει ότι «η Εκκλησία μας διατηρεί πολλές ελπίδες για τον κόσμο μας, για το έθνος μας, για τον καθένα μας χωριστά.»
«Εύχομαι η χαρά και η ειρήνη του Αναστάντος Χριστού να επιστρέψει στον κόσμο μας, και το φως Του να δείξει διεξόδους στις κρίσεις μας και να οδηγεί τα διαβήματα μας», προσθέτει επίσης ο Σεβασμιώτατος.

Πηγή: romfea.gr



thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .