>

Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013

Όταν Παπανδρέου άφησε με το στόμα ανοιχτό τη Μέρκελ !!

 Ενδιαφέρουσες πληροφορίες μιας από τις πιο κρίσιμες συνεδριάσεις για την Ευρώπη αποκαλύπτει βελγική εφημερίδα, σε άρθρο με τίτλο της «Η Ανγκελα Μέρκελ μέσα στην ελληνική παγίδα», όπου περιγράφονται οι αντιδράσεις της καγκελαρίου στο αίτημα της
Ελλάδας για οικονομική βοήθεια.
Το δημοσίευμα της εφημερίδας «La Libre Belgique» αποτελεί μέρος ενός συνολικού, και ολίγον αβανταδόρικου, αφιερώματος στην Ανγκελα Μέρκελ και αναφέρει πως η Γερμανίδα καγκελάριος σοκαρίστηκε και έμεινε άφωνη από την ανακοίνωση του τότε πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, πως τα αριθμητικά στοιχεία της χώρας είναι ψεύτικα και η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια από την ΕΕ.
Υποστηρίζει ότι η κυρία Μέρκελ αισθάνθηκε διπλά προδομένη από τις ελληνικές κυβερνήσεις, καθώς αμφισβητείται όχι μόνο η Ευρώπη ως κοινότητα αξιών, αλλά και το ευρωπαϊκό σύστημα έχει καταστεί συνένοχο.
Το κείμενο περιγράφει, επίσης, τις παρασκηνιακές συναντήσεις του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον προκάτοχο του κ. Παπανδρέου, Κώστα Καραμανλή, και την αδιαλλαξία του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ να «συμμορφωθεί» ρισκάροντας μια στάση πληρωμών.
Αναλυτικά το κείμενο:
«Η Γερμανίδα Καγκελάριος είναι βαθιά σοκαρισμένη με όσα αποκαλύπτονται το βράδυ της 10ης Δεκεμβρίου 2010. Στις Βρυξέλλες, οι Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων υποδέχονται τον νέο Έλληνα πρωθυπουργό. Ο σοσιαλιστής Γιώργος Παπανδρέου εξηγεί: ''Ακούστε, όλοι οι αριθμοί μας είναι ψεύτικοι. Η χώρα μου ταλανίζεται από τη διαφθορά. Θα χρειαστούν χρόνια, αλλά είμαι αποφασισμένος να την καταπολεμήσω. Θα χρειαστώ βέβαια υποστήριξη και βοήθεια, διότι πρόκειται για μία τεράστια επιχείρηση".
Η Σύνοδος παραμένει άφωνη. Η Άγκελα Μέρκελ αισθάνεται διπλά προδομένη. Όχι μόνο η Ευρώπη, ως κοινότητα αξιών, αμφισβητείται από τα διαδοχικά ψέματα των ελληνικών κυβερνήσεων, αλλά και το ευρωπαϊκό σύστημα έχει καταστεί συνένοχο. Την τοποθετούν απέναντι σε ευθύνες που δεν μπορεί να αναλάβει, διότι οι Ευρωπαίοι δεν διαθέτουν ούτε τα εργαλεία για να χρηματοδοτήσουν την Ελλάδα στη θέση των αγορών, ούτε τα μέσα για να πάρουν τα ηνία της Ελλάδας που βυθίζεται. Της ζητάνε να εγγυηθεί απατεώνες έναντι της Bundestag και του λαού της. Είναι αδύνατο.
Το ελληνικό μυστικό ήταν διάτρητο. Εκείνο που εντυπωσιάζει τους Ευρωπαίους ηγέτες τη βραδιά της 10ης Δεκεμβρίου - περισσότερο από τη σοβαρότητα της κατάστασης της χώρας του - είναι η ειλικρίνεια του Παπανδρέου. Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα ήταν υπό παρατήρηση, εδώ και πολλούς μήνες. Οι ιθύνοντες της ΕΚΤ είχαν συνειδητοποιήσει πολύ καλά ότι η τραπεζική κρίση του 2008 κινδύνευε να επεκταθεί στα Κράτη και ότι πρώτα θα εθίγοντο τα πιο ευάλωτα.
Δύο φορές, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ είχε επισκεφτεί την Αθήνα με μεγάλη μυστικότητα για να εξετάσει τις προθέσεις του Καραμανλή. «Εάν εστάλη, είναι επειδή όλοι γνώριζαν ότι η κατάσταση μπορούσε να ξεφύγει», παρατηρεί ένα υψηλό στέλεχος της Ε.Ε. Αλλά ο Λουξεμβούργιος γυρίζει χωρίς αποτελέσματα, χωρίς καμιά δέσμευση του προκάτοχου του Παπανδρέου σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται να σώσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας του στις διεθνείς αγορές.
Με τον μεγαλύτερο κυνισμό ο Καραμανλής διακινδυνεύει τη στάση πληρωμών. Η Ελλάδα το έχει ξαναζήσει, αλλά τώρα ανήκει στην Ευρωζώνη. Σε περίπτωση στάσης πληρωμών, ο Καραμανλής εμπλέκει την υπευθυνότητα και τη φερεγγυότητα 16 άλλων χωρών. Συνεχίζει όμως να μην κάνει τίποτα, αναμένοντας τις εκλογές του Φθινοπώρου 2009.
Γίνεται τότε εμφανές ότι κάτι λείπει στην νομισματική ένωση. Η αυτοπειθαρχία δεν λειτουργεί. Η ομαδική πειθαρχία και η φιλική πίεση ακόμη λιγότερο».


.iefimerida.
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .