>

Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013

Οι Τούρκοι μάζεψαν 102.000 δολάρια σε 5 ημέρες και έβαλαν ολοσέλιδη διαφήμιση στους NYT [εικόνα]


Με μια ολοσέλιδη καταχώριση υπό τον τίτλο «Τι συμβαίνει στην Τουρκία» στην εφημερίδα New York Times, το Κίνημα Δημοκρατίας του Γκεζί —από το όνομα του πάρκου όπου ξεκίνησαν οι αντικυβερνητικές
διαδηλώσεις— επιχειρεί σήμερα να εξηγήσει τους λόγους που οδήγησαν στις κινητοποιήσεις και να διατυπώσει τα αιτήματά του.

«Ο τουρκικός λαός μίλησε, δεν θα μας συνθλίψουν», τονίζεται στη διαφήμιση, ο τίτλος της οποίας μοιάζει να ξεθωριάζει πίσω από τους καπνούς ενός δακρυγόνου.

«Κατά τα δέκα χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία ο πρωθυπουργός Ερντογάν ζήσαμε τη συνεχή αποσάθρωση των πολιτικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών μας. Οι συλλήψεις πολλών δημοσιογράφων, καλλιτεχνών και εκλεγμένων πολιτικών και οι περιορισμοί στην ελευθερία της έκφρασης, στα δικαιώματα των γυναικών και των μειονοτήτων, δείχνουν ότι το κυβερνών κόμμα δεν αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τη δημοκρατία», σημειώνουν οι συγγραφείς του κειμένου που δηλώνουν αλληλέγγυοι προς τους «απλούς πολίτες που διαμαρτύρονται» στην Τουρκία.

Μεταξύ άλλων ζητούν να σταματήσει η αστυνομική βία, να υπάρξει ελευθεροτυπία, «ένας ανοιχτός δημοκρατικός διάλογος (...) και για έρευνα για τις πρόσφατες καταχρήσεις της εξουσίας από την κυβέρνηση, που οδήγησαν στο θάνατο αθώων».

Η διαφήμιση υπογράφεται από το «Κίνημα Δημοκρατίας του Γκεζί» και πληρώθηκε χάρη σε έρανο που διενεργήθηκε μέσω του Διαδικτύου και επέτρεψε να συγκεντρωθούν 102.000 δολάρια μέσα σε διάστημα πέντε ημερών. Περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι έδωσαν χρήματα στον έρανο.

Μια νέα διαδήλωση αλληλεγγύης προς τους Τούρκους ακτιβιστές αναμένεται να γίνει απόψε στη Νέα Υόρκη και οι οργανωτές αναμένουν ότι θα συμμετάσχουν σε αυτήν πολλές χιλιάδες άνθρωποι.(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .