>

Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013

Σαμαράς: «Φώτη, άλλα μας έλεγες χθες»


Και ενώ όλα έδειχναν πως οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα κατέληγαν σε συμφωνία για την ΕΡΤ και σε νέες προγραμματικές συμφωνίες, τελικά η στάση της ΔΗΜΑΡ ανέβασε τους τόνους με την αδιάλλακτη στάση του Φώτη
Κουβέλη για την επαναπρόσληψη όλων των υπαλλήλων της δημόσιας τηλεόρασης με εξάμηνες συμβάσεις. Μάλιστα λίγο πριν από την αποχώρησή του από το Μαξίμου ήταν ανένδοτος και αμετακίνητος στη θέση του αυτή προκαλώντας την έντονη αντίδραση του πρωθυπουργού.
Οι δραματικοί διάλογοι μεταξύ των αρχηγών
Μόλις ο Φώτης Κουβέλης τόνισε πως η απόφαση του κόμματός του είναι η επαναπρόσληψη όλων των υπαλλήλων με εξάμηνες συμβάσεις, ο Αντώνης Σαμαράς αντέδρασε και σε έντονο ύφος είπε στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ «Φώτη, τι άλλαξε από χθες;». Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς προκειμένου να προλάβει τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που θα οδηγούσαν τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, έκανε πρόταση για την επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης με μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων κατά τη μεταβατική περίοδο από τους 1.200 στους 2.000 υπαλλήλους.
Με την πρόταση αυτή συμφώνησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς όπως είπε αργότερα στις δηλώσεις στην Ιπποκράτους, «η χώρα δεν πρέπει να πάει σε εκλογές, δεν το θέλει ο κόσμος ούτε η οικονομία. Η κυβέρνηση πρέπει να έχει ορίζοντα τετραετίας» και παράλληλα κάλεσε τον Φώτη Κουβέλη να συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση, η οποία θα επαναπροσδιορίσει τη λειτουργία της.
Από την άλλη πλευρά, όμως, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ  ήταν αδιάλλακτος: «Είμαι αμετακίνητος σε αυτό. Σε διαφορετική περίπτωση θα αποχωρήσω από την κυβέρνηση».
Το αποτέλεσμα ήταν πριν συμπληρωθούν 45 λεπτά, η σύσκεψη να διακοπεί, οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης ζήτησαν από τους συνεργάτες τους να καλέσουν σε έκτακτη συνεδρίαση τα μέλη των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, ενώ ο πρωθυπουργός ζήτησε να κληθούν στο Μέγαρο Μαξίμου όλοι οι υπουργοί.
Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε στους υπουργούς του: «Πρέπει να προχωρήσουμε. Δεν θα πάρω εγώ την ευθύνη για τη διακοπή της χρηματοδότησης της χώρας. Γνωρίζετε πως η χώρα θα καταστραφεί αν πάμε σε εκλογές. Θα γκρεμίσουμε ό,τι χτίσαμε».


thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .