>

Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013

Κυριάκος Μητσοτάκης....υπέρμαχος των απολύσεων, με νεοφιλελεύθερη αξιολόγηση

Με το βάρος των υψηλών κυβερνητικών προσδοκιών για άρση των «καθυστερήσεων» στις απολύσεις και στο πρόγραμμα κινητικότητας χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων μπαίνει στο κτίριο της Βασιλίσσης Σοφίας ο
νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έχοντας, παράλληλα, να διαχειριστεί και το ...προφίλ του ως «πολιορκητικού κριού», με νεοφιλελεύθερο στίγμα, για τη συρρίκνωση του δημοσίου τομέα και τη μείωση του προσωπικού, βρίσκεται στη δίνη δύσκολων αποφάσεων. Οι αποφάσεις για την κατάργηση/συγχώνευση φορέων και οι περίφημες λίστες οργανισμών για «ψαλίδι» αποτελεί ευθύνη του σε συντονισμό με το Μαξίμου.

Έχει να αναμετρηθεί με τις επικρίσεις που δέχτηκε ο τέως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης για  καθυστερήσεις στην υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων, αφού τώρα πρέπει να αποδείξει ότι θα κάμψει τις «αντιστάσεις» των άλλων υπουργείων να συναινέσουν και να αποδεχτούν το «κόψιμο» φορέων τους, αλλά και τις αλλαγές στα οργανογράμματά τους αλλά και την ένταξη σε διαθεσιμότητα 12500 υπαλλήλων.

Το «τσεκούρι» στους 2656 υπαλλήλους της ΕΡΤ - με δεδομένο ότι τον περασμένο Απρίλιο οι αρχηγοί των κομμάτων που στήριζαν την τρικομματική είχαν αποδεχτεί να γίνουν απολύσεις 2000 δημοσίων υπαλλήλων τον Ιούνιο - τον βρίσκει να λύνει εξισώσεις για, μετρώντας αριθμητικά δεδομένα στη βάση των μνημονιακών δεσμεύσεων που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση.

Οι 4000 αναγκαστικές αποχωρήσεις -απολύσεις έως το τέλος του 2013  -οι οποίες αποτελούν προαπαιτούμενο στο αναθεωρημένο μνημόνιο - θα μπορούσαν να εξασφαλιστούν και να μην είναι οριζόντιες, έλεγε ο προκάτοχός του. Το «μαύρο» στην ΕΡΤ άνοιξε τον ασκό αιόλου για  φαστ τρακ διαδικασίες την αντίληψη του ..δόγματος σοκ.  Άλλες 11.000 απολύσεις είχε συμφωνηθεί να γίνουν το 2014.

Την ίδια ώρα, όσον αφορά στο πρόγραμμα κινητικότητας που έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές ορίζεται ότι έως τέλος Ιουνίου , αρχές Ιουλίου, θα έχει σχεδιαστεί πλήρως από πού θα προέλθουν οι 12.500 υπάλληλοι οι οποίοι θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Είναι μετέωρος ο σχεδιασμός αυτός - μετακίνηση 25.000 υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2014 -, όπως και η υλοποίησή του. Είναι βέβαιο ότι θα βρεθεί απέναντι σε έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, των στελεχών της δημόσιας διοίκησης και των  εργαζομένους στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Εχει να αναμετρηθεί  και με το ιδεολογικό του στίγμα, έχοντας καταγραφεί ως υπέρμαχος των απολύσεων, αλλά και με παλαιότερες δηλώσεις του, ως υπέρμαχος του να ανοίξει το ζήτημα της άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων . Οπως όλα δείχνουν,  δεν θα ήθελε να καταγραφεί ως ο υπουργός -«Μινώταυρος» των δημοσίων υπαλλήλων αλλά ούτε και να κατηγορηθεί  για …ατολμία και για καθυστερήσεις στο σχέδιο αναγκαστικών αποχωρήσεων-απολύσεων, στο πρόγραμμα για την ένταξη υπαλλήλων στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας και στις μετακινήσεις υπαλλήλων. Ετσι, αναζητά να δώσει στο «ψαλίδι»  την ...αίγλη του εργαλείου «νεοφιλελεύθερης αξιολόγησης».


tovima.
thrakisnews@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. The Best d news . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Επιστροφή στην κορυφή | Term of use | Widget | | Site map
dnews .Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο IN NEWS.... .